Lars Norman Thomsen

Lars Norman Thomsen

Kommentar:

Svært at tro på et borgerligt alternativ

Af
Af Lars Norman Thomsen

redaktør:

"Der tales så meget om et systemskifte i Norddjurs efter Kommunalvalget.

Et systemskifte i den forstand, at otte år med en socialdemokratisk borgmester slutter, og at en borgerlig borgmester tager over.

Det fordrer allerførst, at vælgerne vil et skifte. I?2013 blev mandaterne fordelt med 14 til rød side og 13 til blå trods flertal af borgerlige stemmer, hvis man tæller Det Radikale Venstre med på borgerlig side.

Der skal altså ikke mange stemmer til at flytte et mandat eller to, men den borgerlige side gør det ikke nemt for vælgerne.

Godt nok er det lykkedes denne gange at få Det Radikale Venstre til at snakke højt om et systemskifte og indgå valgforbund med Liberal Alliance og Norddjurs Konservative.

Det Radikale Venstre peger på nuværende viceborgmester Benny Hammer som det borgerlige alternativ til borgmester Jan Petersen (S).

Modsat peger Liberal Alliance på deres egen spids, Jens Meilvang.

Det andet valgforbund på borgerlig side bestående af Venstre, Borgerlisten og Dansk Folkeparti kan heller ikke blive enige om at være klare i spyttet.
Venstre peger selvfølgelig som det klart største borgerlige parti på deres spids, Kasper Bjerregaard.
Han får opbakning fra Borgerlisten, mens Dansk Folkeparti ikke skal have klinket noget, før på valgnatten.
Er det systemskifte, som man nu i lang tid har snakket så højt om på borgerlig side, virkelig et ønske?

Det virker ikke sådan, for de signaler som udgår fra de seks partier og lister, der vedgår, at de er borgerlige, er meget mudrede og uklare.
Tre borgmesterkandidater er to for mange. Det viser blot, at borgerligheden ikke har en dybde og en troværdighed, når det kommer til realpolitik.
Vælgerne har krav på at vide, hvor dybtfølt ønsket om et systemskifte i virkeligheden er?
Endnu mere har vælgerne krav på at vide, hvordan en fælles borgerlig politik i Norddjurs vil tage sig ud de næste fire år?
Uret tikker..."
 

Publiceret 16 September 2017 07:00