Leo Petersen, spidskandidat for Borgerlisten Norddjurs, har måttet gå bodsgang hos især Dansk Folkeparti efter debatindlæg. Foto: Lars Norman Thomsen

Leo Petersen, spidskandidat for Borgerlisten Norddjurs, har måttet gå bodsgang hos især Dansk Folkeparti efter debatindlæg. Foto: Lars Norman Thomsen

KV17:

Borgerlistens spidskandidat beklager debatindlæg

Borgerlistens Leo Petersen var for tidligt ude, da han i et debatindlæg på Lokalavisens netavis skrev, at Borgerlisten og Dansk Folkeparti var enige om at pege på Venstres Kasper Bjerregaard som kommende Norddjurs borgmester

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det kan være hårdt at være debutant i lokalpolitik.
Det har Borgerlistens spidskandidat Leo Petersen, Allingåbro, måtte sande.
I et debatindlæg på norddjurs.lokalvisen.dk under overskriften: "Håber alle borgerlige er klar på et systemskifte i Norddjurs?" skrev Leo Petersen blandt andet:
"Det store spørgsmål er, om Venstre, DF og vi i Borgerlisten, som alle tre peger på Kasper Bjerregaard, Venstre som borgmester, kan få De Radikale og især de Konservative og LA med, da de to sidstnævnte jo peger på hver sin borgmesterkandidat, nemlig Hammer/Meilvang."
Læs også: KV17 - debat Norddjurs: Håber alle borgerlige vil et systemskifte i Norddjurs?
Det er bare sådan, at Borgerlisten, Venstre og Dansk Folkeparti kun har anmeldt et teknisk valgforbund for at undgå stemmespild, som det hedder i den politiske jargon.
Derimod har de tre partier ikke officielt meldt ud, at de er enige om at støtte Venstres Kasper Bjerregaard som borgmester.
"Jeg beklager, at jeg skrev, at vi var enige om at støtte Kasper Bjerregaard. Jeg erkender, at det var en fejl, fordi vi kun er enige om at indgå i et teknisk valgforbund," siger Leo Petersen.
"Jeg havde nu ellers sendt mit indlæg til et par af de rutinerede hos Borgerlisten, og de fangede den heller ikke," bemærker Borgerlistens spidskandidat.  

Flere fik den galt i halsen

Leo Petersen er tvunget til at gå bodsgang, fordi ikke mindst Dansk Folkeparti vil stå frit på valgnatten.
Partiet har aktier, der skal plejes hos både de borgerlige og Socialdemokratiet.
"Er noget forundret over hvordan Leo Petersen fra Borgerlisten , kan proklamere at DF peger på Venstres Kasper Bjerregård som borgmester. Det har DF aldrig gjort, og finder det groft manipulerende at fremkomme med sådan en påstand. 
DF forholder sig helt fri, og peger selvfølgelig på den borgmester, der vil imødekomme DFs politiske mærkesager," skriver således Dansk Folkepartis spidskandidat Steen Jensen under Leo Petersens indlæg på Norddjurs.lokalavisen.dk.
Måske der skal indkaldes til forsoningsmøde i den borgerlige lejr inden så længe?
For Leo Petersen er også ude med riven efter Konservatives Benny Hammer og Liberal Alliances Jens Meilvang, som han udtrykker tvivl om de er med på den borgerlige side på valgnatten.
 

Publiceret 02 September 2017 15:19