Nyt spisested:

Kroejeren skaber travlhed på kajkanten

Frisk fisk fra naboen og uhøjtidelig stemning i nyåbnet café

Det er da regnen lidt efter middag begynder at sile ned, det bliver synligt, at Hilding Hvid har fået en god idé. Stille og roligt begynder frokost-sultne turister og gæster på havnen i Bønnerup Strand at pible ind og fylde bordene i den nyåbnede Café Kajkanten, som slog dørene op i starten af juli. Hilding Hvid, som også ejer Gjerrild Kro, har egentlig barslet med idéen om en café helt ude ved vandkanten i et par år, men det er først nu det har ladet sig gøre at indrette de gamle auktionshaller til et autentisk spisested på havnen.
“Jeg havde jo en idé om, at det kunne blive godt, men jeg havde ikke rigtig nogen forventninger. Jeg må bare sige, at det har været helt suverænt, siden vi åbnede. Vi er blevet taget rigtig godt imod hernede, og jeg tror i høj grad det skyldes den uformelle stemning her på kajkanten, som falder godt i tråd med de street food-markeder, der også popper op rundt omkring,” fortæller Hilding Hvid.

Supplerer sommeren

Med placeringen helt ude ved havnekanten er det helt naturligt, at det er havets spisekammer, der dominerer menukortet. Hver dag starter således med, at Hilding Hvid trasker de få skridt ind til naboen Møllefisk, hvor dagens udvalgte bliver taget med tilbage til tilberedningen i caféen.
“Det hele går op i fisk med den placering,” konstaterer Hilding Hvid med et skævt smil.
Det hele er dog ikke kun fisk. Lidt utraditionelt byder caféen også på et sortiment af rom og gin. Det passer ind i stemningen, mener café- og kroejeren.
“Rom og gin går godt med det maritime miljø, og så supplerer de den danske sommer med dens regn og blæst. Det har vi oplevet blandt sejlerne. De har nydt at få lidt at varme sig på, når de kommer ind med bådene,” griner Hilding Hvid.

Et privilegium

Resten af sommeren kommer for Hilding Hvids vedkommende også til at foregå i køkkenet på Café Kajkanten. Han priser sig således lykkelig for, at han har “en dygtig kone derhjemme”, som tager sig af Gjerrild Kro. I mellemtiden nyder den nyslåede café-ejer dagene helt nede på kajkanten, mens han befinder sig lige midt i den maritime stemning.
“Jamen, der er bare helt fantastisk hernede. Når vejret er godt, og porten står åben, så kan vi stå og se på, mens sejlbådene kommer ind sammen med alle de mennesker, der er på havnen. Det er altså et privilegium,” konstaterer Hilding Hvid.

Frisk fisk fra naboen Møllefisk er det vigtigste element på menukortet i Café Kajkanten.

Frisk fisk fra naboen Møllefisk er det vigtigste element på menukortet i Café Kajkanten.

Publiceret 01 August 2017 11:30