Thomas Zacher Sørensen er fortsat ubesejret som cheftræner i KPI. Nu skal han og mandskabet vise flaget mod syv aarhusianske hold i Serie 1. Arkivfoto: Martin Schultz

Thomas Zacher Sørensen er fortsat ubesejret som cheftræner i KPI. Nu skal han og mandskabet vise flaget mod syv aarhusianske hold i Serie 1. Arkivfoto: Martin Schultz

Seriefodbold - Serie 1:

KPI's cheftræner spændt på styrkeforholdet

To oprykninger træk har lige pludselig placeret Kolind-Perstrup som Djurslands næstbedste fodboldhold efter FC Djursland. I efteråret skal succesholdet op mod syv aarhusianske mandskaber

Af
Af Lars Norman Thomsen

Kolind-Perstrup (KPI) har været suveræne de to seneste sæsoner. Først blev det til oprykning fra Serie 3 uden pointtab overhovedet, og før sommerferien var holdet næsten lige så suveræne, da oprykningen til Serie 1 blev sikret.
KPI har endnu ikke tabt en kamp under cheftræner Thomas Zacher Sørensens ledelse, og derfor er det et hold med masser af selvtillid, der ruster sig til udfordringerne i Serie 1.
"Vi er spændte på, hvor stærk rækken er. Jeg har hørt, at VRI og AGF er gode, og jeg forventer også, at Brabrands divisionsreserver er stærke," siger Thomas Zacher Sørensen.
De øvrige modstandere bliver CIF, Hasle, tst Fodbold og IFSK (IdrætsForeningen StatsKundskab på Aarhus Universitet). Sidstnævnte er ligesom KPI nyoprykker til Serie 1.
"Vores målsætning er at slutte over nedrykningsstregen, for jeg er ikke i tvivl om, at vi vil blive matchet hårdt og nu skal vænne os til at møde hold, der både fysisk, teknisk og ikke mindst taktisk er dygtige," siger KPI's cheftræner. 
Han sender sit hold i kamp første gang torsdag 17. august på Kolind Park, hvor Brabrand kommer på besøg.
Allerede lørdag 19. august er det tst Fodbold, som KPI byder op til dans på Kolind Park.
Ugen derpå venter der to udekampe mod CIF og AGF.
"Vi spiller fire turneringskampe på ti dage, så det bliver ikke til megen træning i denne periode," vurderer Thomas Zacher Sørensen.

KPI's stærke målmand André Ørgård bliver en nøglespiller i Serie 1, men KPI er sårbare på målmandsposten, fordi der ikke er et trænende alternativ til Ørgaard.

KPI's stærke målmand André Ørgård bliver en nøglespiller i Serie 1, men KPI er sårbare på målmandsposten, fordi der ikke er et trænende alternativ til Ørgaard. "Det er ikke holdbart, at vi kun har en trænende målmand," siger cheftræner Thomas Zacher Sørensen. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Tvivl om Lahn og Degn

KPI måtte hele foråret se bort fra Benjamin Lahn Sørensen, der var topscorer, da holdet rykkede op i Serie 3.
"Benjamin har døjet med en knæskade, og vi ved ikke, hvor han står. Jeg tror ikke, at han bliver klar til turneringsstart," siger Thomas Zacher Sørensen.
Han er også i tvivl om universalspilleren Jakob Degn Larsen, der i forårets kamp mod Hornslet blev regulært knockoutet  i en nærkamp med Hornslets målmand.
"Jakob har ikke spillet og trænet siden, og da der var tale om en hovedskade, skal han ganske givet starte meget forsigtigt op. Jeg håber dog, at han kommer med på et tidspunkt."
Den aggressive og løbestærke midtbanespiller Daniel Bagger Pedersen nåede med i de tre sidste turneringskampe i Serie 2 efter en længere skadespause.
"Det vil være fint, hvis Daniel nu kan komme i gang for alvor, så vi kan styrke bredden i vores trup," siger cheftræneren, der ikke har så mange navne at spille med.
Derfor holder han også linjen varm til sin lillebror Daniel 'Dalle' Zacher Sørensen, men han tvivler på, at lillebroderen får tid til at træne stabilt.
"Vi kan håbe på at have 15-16 førsteholdsaktuelle og så ellers bede til, at vi ikke får skader. Vores andethold i Serie 4 træner stort set ikke, selv om et par unge spillere som Simon Brouer og Jakob Møller Laursen kunne være spændende at få fast med på træningsbanen, men det er desværre ikke lykkedes endnu."

Tre træningskampe

KPI-truppen er begyndt forberedelserne, selvom flere spillere endnu ikke er hjemme fra ferie.
Tirsdag aften gæstede holdet Vivild, nedrykker fra Serie 1. Træningskampen sluttede 3-1 til Vivild, der havde Henrik Borup (senest Randers Freja - Danmarksserie) som ny mand på midtbanen.
"Borup var god, og det samme var Sebastian Stær, da han kom på banen," siger Thomas Zacher Sørensen.
"Jeg havde taget 16 spillere med, og samtlige fik godt med spilletid."
Blandt de 16 var Jeppe Pedersen, tidligere mangeårig førsteholdsspiller, men han bliver ikke aktuel i efteråret, hvor han vil satse på håndbolden. Jeppe Pedersen skifter håndboldspillet i KPI ud med en tjans i Nørre Djurs HK, hvor målet er at blive en fast del af førsteholdet i 3. division.
Inden turneringsstart har Thomas Zacher Sørensen aftalt træningskampe mod IF Midtdjurs (Serie 2) og Helsted Fremad (Serie 1).
Mikkel Damgaard Møller Jensen assisterer Thomas Zacher Sørensen som træner/holdleder for førsteholdet.
Andetholdet i Serie 4 får Jesper Friis Jensen som holdsamler.
KPI stiller endvidere et tredjehold i Serie 6.

Publiceret 26 July 2017 19:59