Michael Nielsen tiltræder 1. september som ny uddeler i Dagli’Brugsen Pindstrup. Arkivfoto

Michael Nielsen tiltræder 1. september som ny uddeler i Dagli’Brugsen Pindstrup. Arkivfoto

Pindstrup:

En uddeler krydser sit spor

Michael Nielsen ny brugsuddeler i Pindstrup efter Svend Aage Hansen

Af
Af Martin Schultz

Efter 34 år som uddeler ved Dagli'Brugsen Pindstrup takker Svend Aage Hansen af med udgangen af august for at gå på pension, og ny uddeler bliver et kendt ansigt i byen, 34-årige Michael Nielsen.
Michael Nielsen er for øjeblikket uddeler ved LokalBrugsen Fjellerup, men er vokset op i Pindstrup og har en tæt tilknytning til byen, selvom han for nylig er flyttet til Hornslet sammen med sin kæreste og deres lille dreng på fem måneder.

“Jeg er meget glad for at være uddeler i Fjellerup, så min tiltræden i Pindstrup er et tilvalg af Pindstrup og ikke et fravalg af Fjellerup. Jeg er født og opvokset i Pindstrup, og det er om noget min hjemby. Samtidig er det en Dagli'Brugsen i Pindstrup, og det er et trin op, for Brugsen i Fjellerup er en LokalBrugsen,” siger Michael Nielsen, som for tiden har forrygende travlt med alle sommergæsterne i Fjellerup.

“Vi seksdobler vores omsætning i sommermånederne,” fortæller Michael Nielsen.
 

Klar i pæren

Michael Nielsen er uddannet i Alta/Kiwi i Ryomgård og har været butikschef i Kiwi i Grenaa i fem og et halvt år, inden han i slutningen af 2013 skiftede til Dagli'Brugsen Ørum og tiltrådte en stilling som førstemand.

Han skiftede til uddelerstillingen i LokalBrugsen i Fjellerup 1. marts 2016. Nu er han på vej til sin barndomsby Pindstrup som afløser for en af Djurslands mest trofaste uddelere, Svend Aage Hansen, som går på pension efter at have passet og udviklet Brugsen i Pindstrup igennem 34 1/2 år.

“Jeg har været uddeler i Pindstrup siden februar 1983 og bliver 65 år, så nu går jeg på pension,” siger Svend Aage Hansen, som bor i Ryomgård.

Med Michael Nielsen får borgerne i Pindstrup en uddeler, som er dedikeret til sin by og blandt andet er engageret i idrætslivet. Men det er også en politisk interesseret uddeler, som fra 2010 til 2013 sad i byrådet i Syddjurs Kommune, valgt for Socialdemokratiet. Han opnåede ikke genvalg, men stiller igen op på Liste A, når vælgerne skal sætte krydset 21. november.

Med til den nye uddelers kvalifikationer tæller desuden en lysende pære, for Michael Nielsen blev landskendt efter en andenplads i TV-quizzen “Kongerigets klogeste”, som for tiden genudsendes på DR.

Publiceret 26 July 2017 11:02