Museum Østjylland får topkarakter i en ny vurdering fra Slots- og Kulturstyrelsen. Pressefoto

Museum Østjylland får topkarakter i en ny vurdering fra Slots- og Kulturstyrelsen. Pressefoto

Oplevelser:

Lokalt museum scorer topkarakter

Det har været eksamenstid også for Museum Østjylland, der dækker Randers, Norddjurs og Syddjurs kommuner. Slots- og Kulturstyrelsen har nemlig været på kontrolbesøg for at vurdere kvaliteten af museets arbejde. Og resultatet er en topkarakter til museet!
Styrelsen har vurderet, at museet samlet set varetager sit arbejde ”meget tilfredsstillende”. Det er styrelsens højeste bedømmelse.
På Museum Østjylland er ledelse og medarbejdere meget tilfredse med vurderingen. Museumschef Jørgen Smidt-Jensen opfatter vurderingen som et fantastisk skulderklap for det store arbejde, museets personale har udført, siden Museum Østjylland blev dannet ved en fusion i 2011:
”Når styrelsen i sin vurdering skriver, at Museum Østjylland er initiativtager, inspirator og rollemodel for andre museer, så ranker vi naturligvis ryggen! Vi er stolte af at få en kvalificeret ekstern vurdering, der viser, at vores fusion er sket på forbilledlig vis.”
Formålet vurderinger er at sikre, at de statsanerkendte museer lever op til museumslovens krav. Kontrollen siger at Museum Østjylland kan blive bedre til at skærpe museets profil i vedtægter og strategi og om at flytte museumsgenstande fra utidssvarende opbevaringslokaler til nybyggede i Randers.

Publiceret 26 July 2017 11:45