Formand for Syddjurs Lokalradio, Brian Følle Petersen, har ikke opgivet håbet om, at radiostationen i Rønde får fornyet sin sendetilladelse. Arkivfoto

Formand for Syddjurs Lokalradio, Brian Følle Petersen, har ikke opgivet håbet om, at radiostationen i Rønde får fornyet sin sendetilladelse. Arkivfoto

Efter næsten 30 år:

Radio Rønde får muligvis ikke forlænget sendetilladelse

I denne omgang har Syddjurs Lokalradio - Radio Rønde ikke fået en ny sendetilladelse, og derfor vil foreningen klage over afgørelsen til Radio- og tv-nævnet

Af
Af Janni Kehlet Nielsen

I november 2015 blev det af medieordførerne besluttet, at de gældende tilladelser til kommerciel lokalradio kun skulle forlænges frem til udgangen af 2017.

Men radiostationen i Rønde, der fylder 30 i år, har været på banen så længe, at de ikke har været synderligt nervøse for udfaldet, da de nye sendetilladelser skulle komme ud i løbet af sommeren.

Derfor kom det som en overraskelse, da Radio- og tv-nævnet i sin afgørelse skrev til Radio Rønde, at stationen ikke ville få forlænget sin sendetilladelse.

“Radio Rønde - Syddjurs Lokalradio har fået afslag, da vores planlagte programvirksomhed er mindre alsidig end de øvrige ansøgere. Dette virker som en klar frasortering af radioen, og vi agter selvfølgelig at klage over afgørelsen.”
Sådan skriver formand for Syddjurs Lokalradio, Brian Følle Petersen, på radioens Facebookside 6. juli.

Tror på en løsning

Han mener dog, at der er god grund til at slå koldt vand i blodet, for den lokale station stadig har mulighed for at klage over afgørelsen.

“Lige pludselig rygtes det ene med det andet om, at vi skal lukke eller ikke skal lukke. Men lige nu ved vi det ikke. Men hvis de siger nej igen, så er det det. Der er ingen andre instanser, man kan klage til,” fortæller Brian Følle Petersen, der har siddet som formand for Radio Rønde de seneste 21 år og har været en del af radioen siden 1987.

Får den lokale radiostation et afslag på klagen, må de enten vælge at overgå til ren netradio eller genansøge efter en periode på tre år.

Stationens formand er dog positiv og satser på et god udfald af klagen.

“Vi skal bare sende vores synspunkter ind og forklare, hvorfor vi mener, at det er forkert at lukke os og komme med vores argumenter i sagen,” siger Brian Følle Petersen.

Vil ikke piske en stemning op

De nye tilladelser, som mange stationer har modtaget i disse dage, gælder for de næste ti år.

“Vi vil gerne have ti år mere,” forsikrer Brian Følle Petersen, der samtidig vil prøve at skabe lidt ro omkring situationen.

“Vi vil ikke piske en stemning op, for vi har ikke mistet noget endnu. Vi klager og ser, hvad der sker. Det haster ikke, for det er midt i august, vi skal klage, og så ved vi ikke noget før september, hvor der vil komme svar på klagen,” siger Brian Følle Petersen.
Skulle det blive et nej til klagen også, er formanden klar til at tage kampen derfra. Selvom der ikke er andre instanser at klage til, så vil han ikke uden videre give op.

“Man kan jo altid klage igen,” lyder det standhaftigt fra Brian Følle Petersen.

Klagefristen for afgørelser om sendetilladelser fra Radio- og tv-nævnet er 18. august 2017.

Publiceret 26 July 2017 09:44