Vægterne Hans Grosen og Ole Blok gik torsdag aften i spidsen for publikum fra Torvet til Ebeltoft Kirke. Foto: Morten Bay-Mortensen.

Vægterne Hans Grosen og Ole Blok gik torsdag aften i spidsen for publikum fra Torvet til Ebeltoft Kirke. Foto: Morten Bay-Mortensen.

Ebeltoft:

Paraplyernes parade til vægtersang

Der er stadig mulighed for at være med til vægteraftensang i Ebeltoft

Et par raske sommerbyger over Ebeltoft kunne torsdag aften i sidste uge ikke afholde publikum fra at følge i hælene på købstadens to vægtere på deres aftenrunde på de toppede brosten. Da klokken slog 9 (21) på det gamle rådhus-ur og aftenens to vægtere Hans Grosen og Ole Blok lod deres fyldige og velklingende stemmer lyde med et par vers af den gamle vægtersalme ud over Torvet, var godt en snes mennesker forsamlet til denne sommerattraktion, der siden 1953 har glædet både byens borgere og de mange turister, der hvert år nyder Ebeltofts hyggelige atmosfære.
Godt beskyttet mod regn og rusk i deres uniform, sætte vægterne kursen mod kirken, som torsdage i sommerferien afholder såkaldt Vægteraftensang.
Da det regnvåde optog svingede omkring hjørnet fra Nedergade, stod aftens præst Juma Kruuse klar på kirketrappen, og på både dansk, engelsk og tysk bød han forsamlingen indenfor til en lille halv time med et par salmer og musik.
Mens folk strømmede i tørvejr til kirkerummets lys og orgelbrus, tog Hans Grosen og Ole Blok et fast greb i deres morgenstjerner og lygter og istemte endnu et vers af aftensalmen på deres vandring i byens krogede gader.

  • Vægteraftensangen i Ebeltoft Kirke kan opleves 27. juli, samt 3. og 8. august kl. 21.10. Vægterne starter ved Det gamle Rådhus kl. 21

Publiceret 26 July 2017 17:11