I sensommeren inviterer Dansk Center for Herregårdsforskning på tre guidede busture i det østjyske herregårdslandskab. Foto: Ann Malmgren

I sensommeren inviterer Dansk Center for Herregårdsforskning på tre guidede busture i det østjyske herregårdslandskab. Foto: Ann Malmgren

Oplevelser:

Besøg Østjyllands fascinerende herregårdshistorier i bus

I Østjylland ligger herregårdene som perler på en snor. Gemt bag alleer, gærder og hegn ligger de som århundredegamle og stabile holdepunkter i kulturlandskabet – men også som fremragende repræsentanter for europæisk indflydelse i arkitektur, havekunst, indretning og mode.
Når Dansk Center for Herregårdsforskning i august og september inviterer på tre busture i det østjyske herregårdslandskab, åbnes dørene til et udvalg af unikke huse. Man kan tage med på opdagelse i rigsmarskens herregårde fra starten af 1600-tallet, fordybe sig i herskabets udsmykning af de lokale herregårdskirker eller nyde nogle af områdets mest fremragende herregårdsarkitektoniske eksempler fra renæssancen til klassicismen.

Fra Djursland til Europa

Udgangspunktet for turene er de danske herregårdes europæiske forbindelser. Gennem århundreder påvirkede eliten i Europa hinanden på tværs af landegrænser. Man rejste rundt og besøgte hinanden og der blev dannet en fælleseuropæisk mode indenfor både kunst og kultur, politik og ideologi.
”På Djursland og i Østjylland finder vi nogle af Danmarks fineste herregårde, der bag hovedbygninger og haver også gemmer på et utal af spændende historier – og om en dansk adel der var på forkant med den nyeste europæiske mode. På de guidede busture vil vi vise, hvordan godsejerne på Djursland rejste ud og bragte nye ideer og ny inspiration fra Europa tilbage til deres herregårde”, ”, fortæller ph.d. Signe Boeskov, der er centerleder ved Dansk Center for Herregårdsforskning, og forklarer at turene er blevet til som en del af kulturhovedstadsåret Aarhus 2017.
De tre guidede busture finder sted 12. august, 26. august og 9. september. Alle turene er inklusiv frokost på en af turens herregårde. Find tidspunkter og mødested på www.herregaardsforskning.dk.

Publiceret 25 July 2017 14:17