Arkivfoto

Arkivfoto

KV17 - debat:

Ud med arrogante Molslinjen og ind med en ny aktør

Af Per Dalgaard (DF), spidskandidat til kommunalvalget Syddjurs Kommune:

"Der har gennem de sidste måneder, i de lokale aviser på Djursland, været skrevet en del om det meget uheldige for borgere på Djursland, at Molslinjen har reduceret antal afgange med færgen fra Ebeltoft.
Undskyldningen er, at en færges motor skal repareres. Det kan ske for ethvert rederi. Men at dirigere kunder til Ebeltoft i stedet for at fastholde den meget trængte og dårlige til- og frakørsel i Aarhus vil kommunikationschef Jesper Maack fra Molslinjen ikke acceptere som en god ide.
Det er en god forretning at sejle fra Aarhus, hvor deres hovedbase er, og hvor der kan afhjælpes flest mennesker, siger Jesper Maack.
Det har han ret i. Afhjælpe flest mennesker, som proppes ind på et overfyldt bildæk, hvor man, sidst vi sejlede fra Aarhus, ikke kunne komme ud af døren i den ene side, men måtte kravle over på det andet sæde for at komme ud af bilen.
Det fremmer heller ikke kundetilslutningen til Ebeltoftgrundlaget, når der er så få afgange derfra. Det er vist på tide, at en anden aktør tilbyder en anden færgesejlads fra Ebeltoft med mange flere afgange.
Det vil helt sikkert blive en succes, idet til- og frakørslen i Ebeltoft er betydelig bedre end på det overfyldte havneareal i Aarhus. Og så er de fleste af de folk, der fremover skal bo i Aarhus Ø slet ikke flyttet ind endnu. Når alle disse mennesker skal til og fra arbejde i deres biler, bliver der endnu mere kaos i dette trængte område af Aarhus.

Et andet forhold, som underligt nok ikke har været nævnt i de mange indlæg er, at den prispolitik, Molslinjen fører, mildt sagt er noget kræmmeragtig.
Her i familien er vi ofte på besøg hos vore børn, som bor i København-området. Dertil benytter vi altid færgerne. Vi er til tider også udsat for at have behov for at ændre et afgangstidspunkt.
Det kan gøres via nettet. Ganske fint når systemet virker. Men det koster 75 kroner i gebyr for hver ændring. Også selv om der ikke er en eneste Molslinje-ansat involveret.
Det er lige lovlig groft. Skal man så dertil yderligere have ændret sin ændrede afgang en gang til, koster det to gange 75 kroner Altså 150 kroner plus en muligvis dyrere billet til den ændrede afgang.
Er den nye afgangsbillet billigere, er der ingen kompensation på de 75 kroner. Det er simpelthen lige lovlig smart. Denne urimelige prispolitik har vi klaget over via mail til Molslinjen for ca. 5 måneder siden uden at få svar.
Således kan det konkluderes, at dette monopol virker på den mest utiltalende måde for kunderne.
Det er virkelig på tide med en anden færgeaktør fra den A/S Storebælt ejede færgehavn. Det vil en politiker i Syddjurs Kommune støtte fuldt ud, kan jeg berolige en lærer, der i et læserindlæg mener, at politikerne bliver betalt for blot at se til.
Det er forkert. Således kan en ny aktør forvente fuld støtte fra det lokale Dansk Folkepartis politiske niveau, og jeg er sikker på at det også gælder fra Dansk Folkeparti på Christiansborg." 

Publiceret 15 July 2017 10:45