Kontrabassisten Jens Jefsen har en lang karriere bag sig i den danske jazzverden.

Kontrabassisten Jens Jefsen har en lang karriere bag sig i den danske jazzverden.

Kultur:

Liflig jazzmusik indleder sommerfest i Knebel

New Orleans musik i Knebel Kirke torsdag aften inden sommerfesten på Mols går i gang fredag

Af
Af Martin Schultz

Traditionen tro afholdes der torsdag aften inden der for alvor åbnes op for tre dage med IF Mols' sommerfest en koncert i Knebel Kirke.
I år kommer ”The Spirit of New Orleans” til Knebel Kirke for at spille til sommerfestkoncerten.
Arrangørerne stiller publikum i udsigt, at det bliver medrivende, når de to unge jazzløver fra Århus, Scott Westh (trompet) og Søren Pedersen (trommer), sætter gang i den originale afro-amerikanske jazztradition, som stammer fra New Orleans, og som stadig dyrkes der i rigt mål.
Med sig har de unge musikere to jazzlegender, Jens Jefsen på bas og Jan Nielsen på klaver. Ikke mindst Jens Jefsen er et kendt navn i den danske jazzverden, for den 71-årige kontrabassist har haft en lang karriere siden han i 1969 startede på Jazzhus Tagskægget i Klostergade i Aarhus med at spille med alle de amerikanske jazzkoryfeer, som kom forbi dengang Aarhus var en rigtig jazzby. Tænk bare på navne som Dexter Gordon, Ben Webster og Clark Terry. Senere har Jens Jefsen spillet med en lang række big bands, blandt andet Peder Pedersens Big Band, Det Beskidte Dusin og Klüvers Big Band. 

I pagt med kirken

Programmet torsdag aften bliver et bredt udvalg af traditionals og spirituals – en tradition, der peger direkte tilbage på kirken, men som også udøves på værtshuse i hjemlandet og indbyder til liv, dans og fælles identitet på tværs af kultur og etnicitet. Det er levende, livligt og spirituelt. Det er fællesskab og fælles oplevelse.
Koncerten er på alle måder den bedst mulige optakt til sommerfesten i Knebel, og der er gratis adgang i Knebel Kirke.

Publiceret 01 July 2017 12:00