Samsø borgmester Marcel Meijer (tv) og Socialdemokratiets borgmesterkandidat Ole Bollesen. Foto: Socialdemokratiet i Syddjurs

Samsø borgmester Marcel Meijer (tv) og Socialdemokratiets borgmesterkandidat Ole Bollesen. Foto: Socialdemokratiet i Syddjurs

KV17 - debat Syddjurs:

Samsø viser vejen - Syddjurs skal følge efter

Af Ole Bollesen (S), borgmesterkandidat i Syddjurs:

“Forleden var Socialdemokraterne i Syddjurs på besøg på Samsø. Vi skulle besøge Samsø Energiakademi, hvor Samsø borgmesteren Marcel Meijer tog imod. Det var imponerende, hvor langt Samsø var kommet som miljøvenlig og bæredygtig kommune.

Tænk hvis Syddjurs kunne blive en lige så miljøvenlig og bæredygtig en kommune. Vores målsætning i den næste valgperiode er, at vi får sat gang i Syddjurs som miljøvenlig, bæredygtig og fossilfri kommune.
Vi er klar over, at det er en lang proces. Derfor er det også vigtigt, at vi får sat gang i processen så hurtigt som muligt. Syddjurs Kommune kan godt være igangsætter og facilitator på denne proces, men alle borgere i Syddjurs skal være med.
Erfaringerne fra Samsø siger nemlig entydigt, at processen skal gro op fra neden. Kommunen skal selvfølgelig ”feje for egen dør”, og allerede nu bliver ny kommunale bygninger tænkt energirigtigt og kommunen har også nogle få elbiler.

Det største energiproblem i forhold til Samsø, vil være den store ud- og indpendling fra Syddjurs hver dag. Men en kombination af letbane, samkørselsordninger og elbiler må kunne reducere energiforbruget også på dette område.
Problemerne kan løses, og erfaringerne fra Samsø viser, at det kan lade sig gøre – og hele Verden tager til vore ”nabokommune” for at lære, hvordan man gør i praksis.”

Publiceret 26 June 2017 14:25