Naturoplevelse og Skt. Hans bål går op i en højere enhed på tangen ud til Kalø Slotsruin. Arkivfoto fra 2016: Martin Schultz

Naturoplevelse og Skt. Hans bål går op i en højere enhed på tangen ud til Kalø Slotsruin. Arkivfoto fra 2016: Martin Schultz

Kalø Slotsruin:

Bål og heks futter af til Skt. Hans

Flere tusinde mennesker ventes til Skt. Hans bål på tangen ved Kalø Slotsruin

Af
Af Martin Schultz

Det er en af de helt faste traditioner for borgere i Rønde-området: at der den 23. juni bliver fejret Sankt Hans med et stort bål på tangen ud mod Kalø Slotsruin.
Arrangementet begynderkl. ca 20.40 med musikalsk underholdning. Der bliver budt velkommen kl. 21, og derefter er der fællessang og Sankt Hans tale ved Kristian Herget, som er medarbejder Nationalpark Mols Bjerge og byrådsmedlem for SF i Syddjurs Kommune.

Børnehavebørn laver heksen

Derefter tændes Sankt Hans bålet og heksen, der som altid er lavet af børnehavebørnene i det som nu hedder Kalø Skovbørnehus, flyver til Bloksbjerg.
“Vi håber på godt vejr, og da det er en fredag aften i år, håber vi også, at mange mennesker har tid til at blive omkring bålet, mens mørket falder på, så det flotte sceneri med bål, vand, grønne omgivelser og slotsruinen rigtig kan nydes,” siger Karen Andreasen fra Rønde Distriktsråd.

Nationalpark Mols Bjerge hjælper til

Rønde Distriktsråd plejer at stå for arrangementet sammen med Naturstyrelsen, men de har i år trukket sig på grund af manglende ressourcer.
“Heldigvis har Nationalparken tilbudt sig som medarrangør, så den gode tradition med bål ved Kalø kan fortsætte,” siger Karen Andreasen.
Derudover hjælper Rønde Amatørteater med at få afviklet trafikken, og Torben og Erling sørger for at skabe god midsommerstemning med harmonikamusik.

Publiceret 22 June 2017 14:00