Casper Pilgaard har mange gode oplevelser på Ring Djursland at se tilbage på. Han håber at kunne skrive et nyt kapitel til Pilgaard-historien i weekenden. Foto: Lars Norman Thomsen

Casper Pilgaard har mange gode oplevelser på Ring Djursland at se tilbage på. Han håber at kunne skrive et nyt kapitel til Pilgaard-historien i weekenden. Foto: Lars Norman Thomsen

Motor:

Casper Pilgaard skal bevise sit værd på Ring Djursland

Den 2. afdeling af Formel 4 mesterskabet skal køres på Ring Djursland i weekenden

Af
Af Lars Norman Thomsen

Unge Casper Pilgaard, 19, Ryomgård, er klar til weekendens løb på Ring Djursland, som han kender bedre end de fleste.
Den kuperede bane i Pederstrup er han kommet på jævnligt sammen med sin motorsportsinteresserede familie, siden han smed sutten
Første afdeling i den nye Formel 4-klasse på FDM Jyllandsringen gav Casper Pilgaard masser af oplevelser til både den gode og den mindre gode side.
Han nåede hele paletten med opture, nedture og flyveture. Nedturen og flyveturen var delvis forbundet, da en kollision med en konkurrent sendte Mygale Formel 4 raceren med nummer 5 på siden ud på en lufttur.
Da den ufrivillige flyvetur blot resulterede i 5. startposition, var det også lidt af en nedtur. Heldigvis fik FSP teamet hurtigt klargjort bilen, så Casper Pilgaard kunne betræde podiet efter heat 1 kun to timer efter, at bilen var landet igen med alle fire hjul på asfalten.
Det hele sluttede lykkeligt. Casper Pilgaard kunne således efter weekenden glæde sig over, at han lå nummer tre i det samlede klassement.
 

Skal køre mod Lundgaard

Nu gælder det Ring Djursland, hvor mange lokale motorfans sikkert dukker op for at heppe på motorsportstalentet fra Ryomgård. 
Det bliver lige på og hårdt for alle kørerne i Formel 4 klassen, da man i den foreløbige tidsplan starter direkte med en kvalifikation lørdag formiddag, efterfulgt af 3 løb.
Vinderen af de tre løb ved første afdeling på FDM Jyllandsringen, Frederik Vesti, kommer ikke til start på Ring Djursland, da han skal køre en afdeling i det tyske F4-mesterskab på Red Bull Ring i Østrig. 
Til gengæld stiller Renaults Formel 1-udviklingskøreren Christian Lundgaard op på Ring Djursland.
Han har nemlig valgt at gøre sin storebror, Daniel, følgeskab i anden afdeling af Formel 4-klassen.

Tidsplanen for Formel 4 på Ring Djursland er som følger (med forbehold for ændringer):

Lørdag

  • Kvalifikation 09.15
  • Heat 1 14.50

Søndag

  • Heat 2 10.25
  • Heat 3 14.45

Publiceret 08 June 2017 15:21