Britt Bager. Foto: Lars Norman Thomsen

Britt Bager. Foto: Lars Norman Thomsen

Debat:

Jeg håber, S og SF bakker om op 2025-planen

Af Britt Bager, folketingsmedlem for Venstre, valgt i Østjyllands Storkreds:

"E45-udvidelsen mellem Århus og Skanderborg er som bekendt en realitet. Langt om længe. I alt for mange år har vi talt om trængselsproblemerne på den østjyske motorvej, og derfor er det en god start, at vi med denne regering i spidsen kan påbegynde udvidelsen. Men det er ikke nok. Vi har brug for en udvidelse af hele strækningen mellem Randers og Vejle. Derfor er det vigtigt, at vi allerede nu gør klar til næste etape, og sikrer rum til investeringer i infrastruktur. Med regeringens nye 2025-plan har vi netop fokus på vækst og udvikling, så vi kan investere i bl.a. yderligere E45-udvidelse. 
Vækst og udvikling er helt afgørende forudsætninger for vores velfærd, for danske familiers økonomiske tryghed og for, at vi fortsat kan udvikle Danmark. Derfor opstiller vi med 2025-planen en række mål for, hvordan vi ønsker, at dansk økonomi skal udvikle sig frem mod 2025. Vi vil bl.a. løfte velstanden med 80 milliarder kroner og øge beskæftigelsen med 55.000-60.000 personer. En indfrielse af de to mål vil får stor betydning for vores samfund, fordi vi vil få 22 milliarder ekstra til investeringer i infrastruktur. Men det vil også få stor betydning for den enkelte familie, idet en typisk LO-families rådighedsbeløb vil stige med knap 9.500 kroner om året. Læg dertil, at regeringen har som erklæret mål at sænke skatten – både i toppen og i bunden. 
Sikringen af fremtidens velfærdssamfund har været et pejlemærke for både den nuværende og den tidligere Venstre-regering. Forudsætningen for et stærkt velfærdssamfund er som bekendt vækst og velstand. Men hverken vækst, velstand og velfærd kommer af sig selv. Derfor er vi afhængige af yderligere investeringer i vores infrastruktur. 
Med 2025-planen tager vi et skridt i den rigtige retning. Nu håber jeg, at Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti bakker op om planen – eller som minimum kommer med konstruktive forslag til, hvordan de vil finde penge til at udvide E45 yderligere."

Publiceret 08 June 2017 16:00