“Den største ære i livet ligger ikke i aldrig at falde, men i at rejse os hver gang vi falder,

“Den største ære i livet ligger ikke i aldrig at falde, men i at rejse os hver gang vi falder," er et motto af Nelson Mandela, som SF's grundlovstaler Halime Oguz har taget til sig

Grundlovsmøde:

SF har ligestilling og demokrati på programmet

Halime Oguz, muslim, debbatør, integrationskonsulent og folketingskandidat for SF, er dagens hovedtaler ved SF's grundlovsmøde i Lyngby

Af
Af Lars Norman Yhomsen

Halime Oguz, medlem af SF's landsledelse, bliver en af årets talere på SF-Djurslands traditionsrige grundlovsstævne, der holdes i Lyngby mandag 5. juni og er åbent for alle. Her bliver der talt over temaet ligestilling og demokrati.

Grundlovsmødet holdes i en stor have på Saldrupvej 1 i Lyngby. Her bor Jytte Dalgaard, SF's lokale kandidat til kommunalvalget til efteråret, og hun bliver eftermiddagens første taler. Sidste taler er SF's borgmesterkandidat i Syddjurs og partiets folketingskandidat på Djursland, Kirstine Bille - der i øvrigt har boet i Lyngby i sine tidlige år.

Halime Oguz blev valgt som medlem af SF's landsledelse på landsmødet sidste år. Hun er opvokset i Vollsmose i Odense, er muslim og en markant røst i integrationsdebatten og for ligestilling. Halime blev gift som 17-årig i et arrangeret ægteskab, men brød senere ud af dette ægteskab. I dag bor hun i København og er integrationsmedarbejder i Københavns Kommune. 

Grundlovshaven er regnvejrssikret med et rummeligt drivhus. Mødet begynder klokken 15.30.

Publiceret 05 June 2017 10:00