Rønde Vandrehjem har fået ny ejer, PGU Rosenholm.. Foto: Martin Schultz

Rønde Vandrehjem har fået ny ejer, PGU Rosenholm.. Foto: Martin Schultz

Rønde Vandrehjem:

PGU Rosenholm har købt vandrehjemmet

Så er det en kendsgerning, at Syddjurs Kommune har solgt det hæderkronede vandrehjem

Af
Af Lars Norman Thomsen

En købsaftale er netop kommet i hus med Syddjurs Kommune. PGU Rosenholm bliver de nye ejere af Rønde Vandrehjem, der består af to bygninger med 15 værelser og i alt ca. 70 sengepladser. Bygningsarealer i alt 719 m2 inkl. udestue og kælder. Grundareal i alt 5.157 m2.

Vandrehjemmet skal fortsat drives som vandrehjem og være en del af PGU`s koncept med at hjælpe unge med særlige behov til at finde en vej ind på arbejdsmarkedet, kan man læse i PGU's egen olineavis Smøren.

”Planen er at vandrehjemmet kommer til at fungere som et værksted, hvor de unge kan arbejde med turisme, servicefag og lignende. Der er mange muligheder,” fortæller forstander for PGU Rosenholm, Birgit Smedegaard, der er spritny i stillingen. Hun har en fortid som skoleleder på Kolind Centralskole, og er nu tilbage i Syddjurs Kommune igen.

Forstanderen siger til Smøren, at hun håber på et lokalt samarbejde med andre virksomheder i Rønde og omegn.

Hvad PGU Rosenholm har måttet erlægge af kroner til Syddjurs Kommune er indtil videre en velbevaret hemmelighed.

Rønde Vandrehjem, der har en lang historie i Rønde, blev udbudt af Syddjurs Kommune med en vejledende pris på 4 mio. kroner som afsæt.

Men det er usandsynligt, at PGU har smidt så mange penge i kommunekassen.
Ved kommunalreformen 2007 overgik Rønde Vandrehjem til Syddjurs Kommune, der siden da har forsøgt at sælge det, men forgæves. I tiåret for kommunalreformen ser det nu endeligt ud til at skulle lykkes.

Publiceret 01 June 2017 23:46