Café Campus var på scenen til hyldest og overrækkelse af check på 15.000 kroner ved Danske Andelskassers aktionærmøde i Hobro 1. marts. Tilsendt foto

Café Campus var på scenen til hyldest og overrækkelse af check på 15.000 kroner ved Danske Andelskassers aktionærmøde i Hobro 1. marts. Tilsendt foto

Rønde:

“Sammen kan vi mere”-pris til Café Campus

Check på 15.000 kroner og hyldest ved Danske Andelskassers aktionærmøde

Af
Af Lars Norman Thomsen

Den social-økonomiske Café Campus på Røndes hovedgade var nomineret til Rotarys pris ved Syddjurs Award 2017, men chefkok Lars Hvidtfeldt & hans crew blev slået på målstregen af Pernille Busch og George Kroer, faste arrangører af en juleaften for lokale mennesker, der skal sidde alene denne højtidsaften.

Café Campus var dog allerede inden Award'en blevet hyldet og overdænget med en check på 15.000 kroner.

Det skete ved Danske Andelskassers aktionærmøde i Hobro 1. marts, hvor der blev overrakt tre såkaldte “Sammen kan vi mere”-priser på 15.000 kroner.

Priserne tildeles som en anerkendelse til foreninger, grupper eller lignende, der i det forløbne år har gjort en særlig indsats for et af regionens lokalområder inden for det sociale eller kulturelle/sportslige område.

Det sociale sigte

“Det særlige ved Café Campus er, at det er en rugekasse for unge, der har problemer med at starte direkte på arbejdsmarkedet.
Personalet er således unge med for eksempel handicaps eller sociale eller kulturelle udfordringer. De får god støtte af stedets leder, der udover at være kok også er socialpædagog, og stedet opnår på dette område rigtig fine resultater,” lød en del af begrundelsen for at give en pris til Café Campus.

Café Campus laver en gang om måneden et gratis måltid til alle. Varerne er doneret af de lokale butikker og er varer, der nærmer sig sidste salgsdato.
På denne måde undgår man madspild og er på samme tid med til at glæde en masse mennesker med gratis mad.
Tilbuddet henvender sig især til økonomisk dårligt stillede og til ensomme samt andre, der søger social kontakt i lokalsamfundet.

Caféen er drevet af PGU Rosenholm i samarbejde med lokale interessenter: Ungdomsskolen, Viden Djurs, Rønde Gymnasium, Rønde Skole og Arbejdsformidlingen Aps m.fl.

Publiceret 15 March 2017 14:37