Pattii Smiths manke er blevet mere grå end på dette foto. Hør den 70-årige rocklegende på Sostrup Slot fredag 18. august. Arkivfoto

Pattii Smiths manke er blevet mere grå end på dette foto. Hør den 70-årige rocklegende på Sostrup Slot fredag 18. august. Arkivfoto

Eksklusiv koncert:

Selveste punkens gudmor på Sostrup Slot

70-årige Patti Smith går på scenen i de idylliske omgivelser på Norddjursland 18. august

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det er i sandhed en levende legende, der 18. august kommer til Danmark og Norddjurs Kommune for at give koncert. 70-årige Patti Smith spiller sin eneste koncert i Danmark på Sostrup Slot og Kloster.

Musikeren, maleren, forfatteren og rock-poeten Patti Smith medbringer sit band ved koncerten, som afholdes udendørs i slottets smukke omgivelser.  I løbet af foråret vil et stort dansk navn desuden blive offentliggjort som opvarmning.

Patti Smith har i mere end fire årtier været et af de absolut største og vigtigste navne på den internationale musikscene med tilnavne som 'punkrockens gudmor' og 'Rimbaud med en forstærker' med henvisning til den franske digter Arthur “Lad den komme, lad den komme, tiden hvor vi begejstres” Rimbaud, som hun værdsætter så højt.
 

Chelsea Hotel

Hendes debutalbum 'Horses' produceret af John Cale fra 1975 rangerer højt på diverse lister over de vigtigste rock-albums i historien. Kombinationen af energifyldt rock, poetiske tekster, støj og spoken word var en en forløber for punkbevægelsen senere i 1970'erne.

Da hun endnu ikke var kommet til skelsår og alder, hang hun ud på og ved det legendariske Manhattans Chelsea Hotel i New York sammen med estimerede kunstnere som Andy Warhol, Alice Cooper, John Cale, Janis Joplin, Allen Ginsberg, Jimi Hendrix, Lou Reed og Bob Dylan.

Kvinden med det smalle, drengede ansigt og androgyne (dobbeltkønnet, med både mandlige og kvindelige træk) look var i efteråret 2016 i Stockholm for at modtage Nobels Litteraturpris på vegne af netop Bob Dylan, der var forhindret af en koncert.

Inden koncerten på Sostrup Slot spiller Patti Smith koncerter i Berlin og Hamburg, og efter Danmarks-besøget drager hun videre til Sverige, hvor hun spiller i Ystad 19. august og Stockholm 21. august.

Publiceret 15 March 2017 11:27