Mellemfolkelig forståelse (1):

En anderledes skoledag

Efter to overvældende dage på Danish Mission Higher Secondary School er vi ikke bare blevet en oplevelse rigere, men vi har fået en ny forståelse af, hvordan det indiske skolesystem fungerer og ikke mindst, hvad de indiske børn selv synes om det

Af
Af Camilla Brydegaard

Laura Ibsen og Maria Vinther – Rønde Gymnasium 2.X

"På andendagen efter vores ankomst, besøgte vi for første gang Danish Mission Higher Secondary School. Det var noget af en oplevelse, og det er næsten umuligt at beskrive for folk, der ikke selv har oplevet det, da der næsten ikke er noget, der minder om den danske kultur. For det første er Indien jo landet for fri planlægning og impulsive indskydelser. Det gør, at aftaler ikke altid står helt klare og efter en lidt stresset morgenmad, måtte vi starte den første dag på skolen med at komme 30 minutter for sent.
Læs også: Mellemfolkelig forståelse: Elever fra Rønde på besøg i Indien
Det første, der skete, var, at vi blev sendt ud på scenen til den daglige morgensamling. Her stod eleverne på ræd og række i forbløffende orden og iført de fineste skoleuniformer, der samtidig inddelte dem i aldersgrupper. Som danskere var vi meget overraskede over, at man kunne kontrollere så mange elever på en gang, men metoderne var dog også meget mere strikse end dem, vi kender fra det danske system, og eleverne så tydeligvis op til deres lærere med stor respekt.

Vi indså hurtigt, at vi var noget helt nyt og spændende - vi fik praktisk talt stjernestatus hos dem. Det var umuligt at krydse skolegården, uden at blive overfaldet af nysgerrige børn, der ville have autografer, selfies og håndtryk. Alle spurgte efter vores navne, og man følte, at man præsenterede sig over 200 gange på en dag. Utroligt nok huskede børnene vores navne, og næste gang de mødte os, var det med navn og dejlige, varme smil.

Efter en rundtur på skolen, indså vi hurtigt, hvor priviliegerede vi er herhjemme. Der var flere klasselokaler uden hverken borde eller stole, hvor eleverne bare sad på gulvet med pen og papir og både skrev og regnede i en næsten uudholdelig varme. Dette virkede dog ikke til at have indflydelse på elevernes lærevillighed, og det var tydeligt, at eleverne havde klare mål med deres skolegang, der jo også er deres eneste chance for at komme længere op i hierarkiet og få et bedre liv i fremtiden.

Udover at det har været en kæmpe oplevelse, har det også været en øjenåbner, der har sat vores egen hverdag i perspektiv. Det er lige pludselig meget lettere at stå op, når vækkeuret ringer 6.45, og man i mørke og kulde begiver sig mod skole, for vi skal virkelig være glade for vores skolesystem her i Danmark. Vi skal nyde vores, borde, stole, lyse lokaler, velkvalificerede undervisning og ikke mindst den frihed, der bekræfter os i, at vi er selvstændige og rationelle mennesker, der selv kan bidrage til forbedringer gennem den medbestemmelse, vi har, og som vi ser som helt naturlig."

Klassen 2.X på Rønde Gymnasium har været på en eksotisk studietur til Indien, hvor de har lært en masse om kulturen og fået nye venner, men de har også fået sat deres eget liv lidt i perspektiv.

Læs her tre af pigernes oplevelser.

Publiceret 11 March 2017 21:24