Lotte Berthelsen. Foto: Lars Norman Thomsen

Lotte Berthelsen. Foto: Lars Norman Thomsen

Debat Norddjurs:

Jeg undrer mig over politikerne

Af Lotte Berthelsen, Møgelbjerg 31, Grenaa - forælder til børn i Regnbuen:

"Efter jeg har set videoen og de lange debatter fra kommunalbestyrelsesmødet 17. januar 2017, glæder det mig, at der kommer så meget debat. At høre så mange politikkerne bakke op om vores børn, det er simpelthen dejligt. Men jeg forstår så ikke helt, at man efter en god debat alligevel stemmer på udrykningskorps/pulje/penge, eller hvad I nu kom frem til, det skal hedde. Der blev sat nogle få kriterier op. som skal være opfyldt/mangle i institutionen, hvis man skal gøre brug af 'korpset'. Hvad nu hvis flere institutioner har brug for hjælp på samme tid? Det kan denne 1 1/4 mand jo ikke klare.
Og hvad med alle de udfordringer institutionerne står med, som ikke lige rammer de betingelser, I har listet op?

Herunder kan nævnes - som også tidligere er blevet gjort opmærksom på i et læserbrev - almindelig ferie, hvor personalet skal dække hinanden ind. Hvordan skal de kunne det med så få hænder på stuerne, som der er i dag? Normalt er der 2,5 mand pr. uge pr. stue til 25 børn, de skal dække hele åbningstiden i samarbejde med de andre stuer. Hvis en har ferie, Hvordan skal 1 1/2 mand så klare at dække stuen ind med 25 børn i lad os så sige 7,5 timer om dagen - og nogle dage flere timer, da der også er dage, hvor den stue har en åben- eller lukkevagt. Vi oplever så ofte, at en person er alene tilbage på stuen allerede fra middag. De andre stuer er lige så presset, så hvis personalet flyttes rundt, skaber det jo samme problem der, hvor de flyttes fra.

Og hvad med de 2 måneder om året, hvor der ikke kan være en studerende hos Haletudsestuen, som ellers normalt indgår i normeringen? I oktober og november 2016 var der ingen vikar og derfor måtte 2 personaler pr. uge stå for alle 25 børn og havde tilmed mange åbne- og lukkevagter. Det var som at se et stafetløb, de nåede kun lige at mødes, før den ene skulle gå hjem. Hvilken hverdag tror I politikere dette giver vores børn? Der kan ikke skabes meget læring, aktivitet, udflugt eller andet, når personalet er så presset. Prøv engang at forestille jer, at en af jer stod alene på en stue med 25 børn. Hvilket arbejdsmiljø giver det de ansatte?

I denne uge er der en pædagog på ferie fra Haletudserne, tilbage står en medhjælper og en studerende (som knap har været i jobbet en måned). Heldigt er det, at der er en praktikant tilknyttet i denne periode, men en praktikant kan altså ikke have ansvar. Her til morgen afleverer jeg mine børn klokken 7:45, og der var kun praktikanten på stuen. Altså har hun ansvar for alle de børn, der er mødt indtil nu. Samtidig fortæller hun, at de store børn skal på tur med medhjælperen, så tilbage på stuen står den nye studerende og praktikanten. Jeg bliver simpelthen så ked af at aflevere mine børn til sådanne forhold. Personalet gør alt det bedste for vores børn, det er jeg ikke det mindste i tvivl om, men disse forhold er ikke holdbare for hverken personale eller børn.

Det kan godt ske, I politikere har sat penge af, der nu er ved at blive drøftet. I BUU-referatet (Børne- og ungdomsudvalget, red.) kan jeg læse mig frem til 125.000 kroner i 2017 og cirka 134.000 kroner i 2018 til Regnbuen, det batter jo ingenting i forhold til de problemer vi oplever. Og derudover et "udrykningkorps", men netop ferie i personalegruppen var ikke et punkt, der kunne bevillige fra denne pulje. Jeg undres over, at man vælger denne løsning.
I mener også i referatet, at henvendelserne fra forældregruppen nu er løst og har pillet dem af bordet - det forstår jeg ikke lige. Hvad har i løst? Når vi igen i denne uge oplever personalet løbe stafet og får børn hjem, der ikke magter mere, fordi de er helt bombet. Det er meget stor forskel på vores børn alt efter, om det er en normal uge eller det er en uge med ferie i personalegruppen.
Indtil nu har snakken gået på normering men også vedligeholdelse af Regnbuen halter. For eksempel er et lille toilet nu i stykker, men der er ikke penge til et nyt lille toilet. Muligvis der kan bevilliges et stort toilet, da det er billigere. Dette kræver, at personalet hver gang skal hjælpe de små på toilet, hvorimod havde man et lille som nu, lærer børnene meget hurtigere at blive selvhjulpne. Jeg troede, vi skulle gå efter at være en grøn kommune, men der er ikke råd til at skifte et løbende og flækket toilet i børnehaven.
En anden ting - bare for at gøre det klart for alle: Der findes en forældregruppe som har skrevet mails, læserbreve og stillet spørgsmål til kommunalbestyrelsesmødet 13. december 2016. Det er en gruppe af forældre, der har taget hånd om sagen og bragt den til, hvor den er i dag. Derudover er der i Regnbuen et forældreråd, der hele tiden har bakket op om sagen, men det er altså to forskellige grupper af personer."

Publiceret 31 January 2017 14:46