Simone Handberg Pedersen blev topscorer med 7 mål. Foto: Rene Munkhof Møller

Simone Handberg Pedersen blev topscorer med 7 mål. Foto: Rene Munkhof Møller

Divisionshåndbold:

Hornslet IF’s damer viste ingen nåde mod bundhold

Topholdet Hornslet IF hentede en overbevisende sejr på 27-20 over Odder Håndbold 2 fra bunden af 3. division

Af
Af Martin Schultz

Det var næsten top mod bund i søndagens kamp i Hornslet Idræts- og Kulturcenter, da Hornslet IF's divisionsdamer tævede et af rækkens bundhold Odder Håndbold 2 med 27-20 efter en føring på 16-7 ved pausen.
Dermed holdt hjemmeholdet med den tredje sejr i træk førstepladsen i rækken med tre point ned til akademikerne fra JAI Aarhus som den stædige forfølger.
”Vi skulle bruge de første ti minutter til at få sat os på begivenhederne, men derefter satte vi tryk på og spillede en rigtig fin kamp, hvor der også blev tid til at eksperimentere med opstillingen i 2. halvleg,” siger Hornslet IF's cheftræner Max Christensen, som fik lejlighed til at prøve hele truppens bredde og dertil gav debut til U18-spilleren Emma Kærgaard.
”Det var en underlig kamp, fordi Line Mayn meldte afbud på selve dagen på grund af sygdom. Dernæst testede vi Maja Hentze Andersen inden kampen, men hun kunne ikke spille. Og endelig gik Sara Thrue i stykker et kvarter ind i kampen, men nåede at score tre mål inden hun måtte gå ud med en skade i baglåret,” siger Max Christensen. Med kort varsel tilkaldte han den unge bagspiller Emma Kærgaard, der fik debut og fik scoret sit første divisionsmål mod Odder Håndbold 2.
Kampen gav også comeback efter en skade til Julie Svendsen, som fik nogle minutter på banen og dermed er på vej tilbage på holdet.

Fremtidens folk i forsvaret

Hornslet IF satte sig eftertrykkeligt på kampen i 1. halvleg, og hjemmeholdet var foran med 16-7 ved pausen.
”Vi spillede en rigtig fin kamp, hvor vi hurtigt kom i kontrol og fik sat tryk på, så vi allerede i 1. halvleg knækkede vores modstander,” siger Max Christensen, som brugte 2. halvleg til at eksperimentere med opstillingen.
”Der var mulighed for at prøve noget nyt, og derfor lod vi fremtidens folk Emilie Gammelvind Sørensen og Katrine Solgaard Jensen, som fik debut forleden, dække op i midterforsvaret i stedet for Sara Thrue og Linda Assing Christensen.”

To varme målmænd

Selvom holdet gik ned i gear i 2. halvleg og der ifølge træner Max Christensen blev sjusket med tilbageløbene, så var topholdet Hornslet IF i kontrol gennem hele kampen.
”Vi spillede godt i angrebsspillet med fart og flow. Alle gjorde det godt, og begge vores målmænd fortsatte det gode spil fra søndagens kamp mod ASA. Maria Pape stod en fremragende 1. halvleg, og i 2. halvleg spillede Ida Egendal en fin kamp. Det er dejligt med to varme målmænd,” siger Max Christensen.
”Det var en kamp, hvor vi fik tanket selvtillid og som samtidig gav plads til at eksperimentere,” siger Max Christensen, som allerede tirsdag aften kl. 20.15 sender sit hold i kamp mod CHK (Christiansbjerg HK) på hjemmebanen i Hornslet Idræts- og Kulturcenter.

Kampfakta

3. Division Damer, Pulje 3
Hornslet IF - Odder Håndbold 2 27-20 (16-7)
Søndag 29. januar kl. 16.00 i Hornslethallerne
Hornslet IF's målscorere:
Simone Handberg Pedersen 7
Linda Assing Christensen 6 (2 straf.)
Therese Due 3
Sara Thrue 3
Mathilde Kahr 3
Katrine Solgaard Jensen 2
Emilie Gammelvind Sørensen 1
Emma Kærgaard 1
Hornslet IF's holdopstilling:
Maja Hentze Andersen
Mathilde Kahr
Emma Kærgaard
Sara Thrue
Emilie Gammelvind Sørensen
Katrine Solgaard Jensen
Therese Due
Simone Handberg Pedersen
Julie Kristine Svendsen
Maria Pape Andersen
Linda Assing Christensen
Ida Egendal

Publiceret 31 January 2017 17:13