Kristine Wandbæk (tv) og Sascha Elbek Torgersen har startet eget malerfirma, W&E Maleren op i Ryomgård. Foto: Janni K. Nielsen

Kristine Wandbæk (tv) og Sascha Elbek Torgersen har startet eget malerfirma, W&E Maleren op i Ryomgård. Foto: Janni K. Nielsen

Erhvervsliv:

To unge malere starter virksomhed i Ryomgård

Drømmen er ved at blive til virkelighed for Kristine Wandbæk og Sascha Elbek Torgersen, der er kvinderne og veninderne bag det nye malerfirma W&E Maleren i Ryomgård

Af
Af Janni K. Nielsen

Kristine Wandbæk, 27, og kompagnonen Sascha Elbek Torgersen, 28, er i gang med at starte deres malerfirma i Ryomgård op.

De to unge damer har længe haft et ønske om at starte deres eget.

“At være selvstændig har altid været drømmen, og jeg har altid vidst, at jeg ville være maler,” fortæller virksomhedens ejerkvinde Kristine Wandbæk.

Både hun og makkeren er vokset op i Aarhus, hvor de også mødte hinanden for efterhånden 10 år siden. De blev gode venner, og planen om at tage en maleruddannelse begyndte at tage form. I 2013 var de færdiguddannede, og siden har de hver især arbejdet hos forskellige firmaer i Aarhus.

“Jeg fik jo lidt lokket Sascha til at skulle være maler, og nu har jeg fået hende lokket til, at vi skal have vores egen virksomhed,” griner Kristine Wandbæk. For fire år siden flyttede hun til Nimtofte, og to år efter fulgte Sascha Elbek Torgersen trop og flyttede til Torsager. De unge tilflyttere er overbeviste om, at de har det, der skal til, for at få en malerforretning op at stå i Ryomgård.

“Vi har lært af tidligere gamle mestre, der måske nogle gange sprang over, hvor gærdet var lavest. Det gør vi ikke. Vi kæler for detaljerne og laver tingene ordentligt.”

Klar til fuld tid

Startskuddet til at få kunder i biksen har været en konkurrence på Facebook, hvor man har kunnet vinde damernes ekspertise til en værdi af 5.000 kroner, og opslaget blev delt over 100 gange.

“Vi skal bare have spredt budskabet om, at vi eksisterer, så det er fedt, at der er så mange, der har set os på Facebook,” siger Kristine Wandbæk.

Det er ikke hver dag, at to unge kvinder springer ud som selvstændige håndværkere, men de to mener, at det kan være ved at ændre sig.

“Engang var malerfaget et mandefag, men det er det ikke i samme grad i dag. Kvinderne har overtaget meget,” siger Sascha Elbek Torgersen og tilføjer med et smil;

“Piger er også gode til at male, fordi vi er så grundige og perfektionistiske.”

Nu glæder de perfektionistiske malerpiger sig til at bruge al deres tid på det nye firma.

“Jeg ville allerhelst gå på fuld tid med firmaet i morgen,” siger Kristine Wandbæk. Hvis hun skal være realistisk, bliver det nok først til september, når makkeren Sascha Elbek Torgersen, der er mor til to, er færdig med sin anden barsel.

“Indtil da vil jeg gerne have nogle kunder i butikken, for der sidder jo nogle sultne børn derhjemme og skal have mad på bordet,” griner Kristine Wandbæk, der er mor til tre. Snart skal hun i gang med firmaets første opgave, som bliver hos vinderen af malernes første Facebook-konkurrence.

Publiceret 27 January 2017 17:24