Bestyrelsesformand for Small Danish Hotels og kroejer i Gjerrild, Hilding Hvid, fylder 60 år

Bestyrelsesformand for Small Danish Hotels og kroejer i Gjerrild, Hilding Hvid, fylder 60 år

Navne:

Kroejeren fylder 60

Lokalavisen har modtaget:
"Hvordan skabes det gode værtsskab? Det spørgsmål har kroejer Hilding Hvid, Hotel Gjerrild Kro, haft fokus på gennem hele sin karriere. En mand der i over 30 år har brændt for hotel- og restaurantbranchen og turismen i Danmark, og som har sat sit præg på begge blandt andet gennem sit virke som bestyrelsesformand for den frivillige forening Small Danish Hotels. Fredag den 27. januar fylder han 60 år.

Hilding Hvid blev født i Sverige, men voksede op i Randers. I 1968 købte hans far Gjerrild Kro, som skulle blive hans livs base. Det var her, han altid vendte tilbage til efter ture til fjerne steder som Sydpolen og Grønland med rederiet Lauritzen, hvor han som ung mand arbejde som skibskok. I 1987 overtog Hilding Hvid Gjerrild Kro sammen med sin kone Helle, der deler passionen for krolivet.

”Det kræver vedholdenhed og tro på tingene at være kroejer. Men friheden, gæsterne og det, at man aldrig ved, hvad dagen bringer, gør det hele værd,” fortæller han.

Allerede i begyndelsen af 90erne meldte Hilding Hvid Gjerrild Kro ind i Dansk Kroferie, det nuværende Small Danish Hotels. Her blev han hurtigt en del af bestyrelsen og i 2003, blev han valgt til formand.

”Jeg har aldrig været den store fodboldspiller, men jeg er en dygtig teamplayer”, som han siger. ”Jeg nyder at mødes og få tingene til at ske sammen. At være en del af noget større.”

Og det er Hilding Hvid, hvis CV, der udover formandsposten i Small Danish Hotels, også tæller titler som bestyrelsesmedlem i HORESTA og formand for bestyrelsen i Samhandel, en indkøbsforening startet af danske kroer og hoteller i samarbejde med Danhostel.

Hilding Hvid glæder sig over den udvikling og professionalisering, han har oplevet igennem sine 30 år i branchen. At være konkurrencedygtig og samtidig sikre det gode værtsskab er ikke altid en nem opgave, men det engagement og den professionalisme, han møder hos sine kolleger i branchen, gør ham optimistisk for fremtiden. Selv bidrager han med tålmodighed, rummelighed og evnen til at se andre, både de idérige unge og de erfarne ældre.
”Og så er jeg god til at tage hjem til Djursland, til vandkants-Danmark, og tænke mig om. Det er nok derfor, jeg har holdt så længe.”

Publiceret 26 January 2017 09:20