Direktør Peter Brinks udvider Fuglsøcentrets forretningsområde ved at få sommerhusudlejning med på paletten

Direktør Peter Brinks udvider Fuglsøcentrets forretningsområde ved at få sommerhusudlejning med på paletten

Mols:

Fuglsøcentret udvider med sommerhusudlejning

Det går godt på Fuglsøcentret med både hoteldrift, selskaber, konferencer og koncerter. Derfor byder centret nu også ind som sommerhusudlejer i området

Af
Af Janni K. Nielsen

Indtil videre er der kontrakter med 10 sommerhuse, og inden for fire år er det planen, at Fuglsøcentret skal udleje mellem 50 og 100 sommerhuse til de glade feriegæster på Mols.

“De seneste 5 år har vi haft voldsom vækst på hoteldriften. Jeg faldt over en artikel om, at Syddjurs Kommune er det tredje største sommerhusområde i Danmark med omkring 9.000 sommerhuse, og så tænkte jeg - hvorfor skal vi ikke også kaste os ind i kampen der.”

Sådan siger direktør for Fuglsøcentret, Peter Brinks, som netop er startet op med sommerhusudlejning.

De sommerhuse, der skal udlejes via Fuglsøcentret, kommer til at befinde sig i en radius af centret på 15-20 km, og sommerhusgæsterne kan for et mindre beløb benytte Fuglsøcentrets faciliteter såsom golf, badminton og mountainbikes.

Vil skabe arbejdspladser

Den nye satsning med sommerhusudlejning og den generelle vækst på centret er, ifølge Peter Brinks, ikke kun godt for selve virksomheden, men for hele det omkringliggende område.

“Det går godt for vores sted her i `Vandkantsdanmark´, som jeg kalder det, men hele Djursland har 80.000 gæster i form af turister om året, og alle nøgletal viser, at de gæster lægger ca. 60 mio. kroner rundt omkring i området hvert år. Så det har stor afsmitning på hele området, når vi udvider,. På den måde handler det også om arbejdspladser for hele Syddjurs Kommune,” siger Peter Brinks.

Siden han overtog direktørposten i marts 2012, er der sket meget på stedet.

“Vi startede med at være mig og en receptionist. I dag er vi 30 fuldtidsansatte og 80 deltidsansatte,” fortæller Peter Brinks. Men det betyder, ifølge direktøren, ikke, at der er nogen grund til at hvile på laurbærrene. Særligt ikke, når man har virksomhed i vandkanten.

“Vi vil ikke gå i stå, vi skal hele tiden udvikle os. Når man overtager et konkursbo, som vi gjorde, skal man tænke ud af boksen og forny sig.”

Vigtig lokal opbakning

Den lokale opbakning til Fuglsøcentret har betydet meget for stedets fremgang. Feriegæsterne kommer alverdens steder fra, men oftest er de, der holder fester og selskaber på centret, fra lokalområdet.

“Hvis vores virksomhed skal overleve, skal vi have den lokale opbakning. Det har vi, når de lokale holder fester og selskaber herude, og den del af virksomheden betyder bestemt også noget,” siger Peter Brinks, og for ham skal det lokale forblive et vigtigt element i fremtiden.

“Om 5 år frem har vi en sund virksomhed, hvor vi er noget for lokalområdet, og hvor vi skaber flere arbejdspladser, så folk ikke skal tage til Aarhus i hobetal for at arbejde. Jeg vil gerne skabe noget liv herude,” forklarer Peter Brinks.

Billigere udlejning

Fuglsøcentrets nye sommerhusudlejning går efter at være et billigere alternativ til almindelig sommerhusudlejning og vil tage en provision på 27 procent.

“Provisionsandelen for almindelig sommerhusudlejning ligger normalt på 35-45 procent, så vi er et billigere alternativ og forventer på denne måde at kunne trække folk til,” siger Peter Brinks. Han håber på at se en lignende popularitetskurve, som den centret har haft som koncertsted.

“Da vi startede som koncertsted i 2012, havde vi blot fire koncerter det første år. I dag ser det helt anderledes ud med 400-500 gæster til hver koncert. Søs Fengers koncerter er godt billede på, hvordan udviklingen har været. Hun har spillet hvert år, siden vi åbnede. Første år kom der 100, og nu er der altid 400-500 mennesker, når hun er på besøg,” fortæller Peter Brinks.

Indtil nu har Fuglsøcentret stået på fire grundsøjler bestående af turisme, selskaber, koncerter og konferencer, og stedet har nu tilføjet sommerhusudlejningen som det femte element i konceptet.

“Ved ikke kun at satse på én ting, gør vi det nemmere for os selv at overleve. Hvis der skulle komme en dårlig periode inden for eksempelvis konferencer, så har vi stadig koncerter, turisme, selskaber og nu også sommerhusudlejning at køre på,” forklarer Peter Brinks. Han ser frem til, at sæsonen for sommerhusudlejning skydes i gang i foråret.

Publiceret 26 January 2017 21:55