KV17 - debat:

Højere pensionsalder - Nej tak

Af Kenneth Møller Kajhøj, Vintergækvej 12, Grenaa - kommende kandidat for Socialdemokratiet ved KV17:

"Hvor er det sørgeligt at se, når vores regering sadler ”hæv pensionsalder”–hesten for at ride mod solnedgangen til fordel for lavere skatter i fremtidens Danmark.

Når vi nu samtidig står overfor en generation af unge, som i stigende grad fravælger erhvervsuddannelser til fordel for en vej mod en uddannelse, der kan sikre dem rigdom og en hurtigere tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.

For med udsigt til at skulle arbejde i et erhverv, der i forvejen er kendt for at slide på lønmodtagerne, kan de unge se frem til at skulle yde endnu mere, før de kan gå på pension, hvis det står til vores nye regering.

Jeg er selv uddannet smed, og har været på arbejdsmarkedet i snart 30 år. Jeg valgte ikke min uddannelse for at kunne gå tidligt på pension, men fordi jeg havde lyst til at være en del, af en stærk tradition i Danmark, nemlig det danske håndværk.

Hvis man gerne vil have skatten ned i Danmark, så skulle man måske kigge på den del af befolkningen, som hellere vil anbringe deres penge i udlandet end at betale til det samfund, som vi alle er en del af.

Tanken om at vi skal yde mere for, at samfundet kan belønne dem, der i forvejen har nok, er direkte uambitiøst.
Det viser en mangel på forståelse for den brede befolkning, der hver dag knokler for at holde Danmark i gang.

Og med mere end 165.000 underskrifter allerede, mod en forhøjelse af pensionsalderen, taler det sit helt klare sprog."

Publiceret 26 January 2017 15:00