Norddjurs borgmester Jan Petersen (S) åbner lørdag klokken 11 ”Fire veje til Norddjurs – Havet, Kalken, Jorden og Købstaden” i den gamle købmandsgård i Grenaas bymidte. Foto: Lars Norman Thomsen

Norddjurs borgmester Jan Petersen (S) åbner lørdag klokken 11 ”Fire veje til Norddjurs – Havet, Kalken, Jorden og Købstaden” i den gamle købmandsgård i Grenaas bymidte. Foto: Lars Norman Thomsen

Østjyllands Museum:

Nye millionudstillinger åbner i Grenaa

Flere års intensivt arbejde med at forynge de kulturhistoriske udstillinger i den gamle Købmandsgård er slut, og Museum Østjylland står nu klar til at byde gæster velkommen til en forrygende rejse gennem 10.000 års historie i Norddjurs

Åbningen af de nye udstillinger i Grenaa kommer selvfølgelig ikke til at foregå i stilhed. Festen foregår lørdag den 28. januar og er åben for alle.
Klokken 11 åbner borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen, arrangementet, som fortsætter helt til klokken 22.

I løbet af dagen, er der aktiviteter for store og små med underholdning, livemusik, fernisering af gymnasieelevers egen museumsudstilling, smagsprøver, fortællinger i udstillingerne, gak og gøgl for børn og en masse andet.

De nye udstillinger har fået titlen ”Fire veje til Norddjurs – Havet, Kalken, Jorden og Købstaden”: Gennem de fire temaer kommer museumsgæsten tæt på de livsvilkår, der har formet mennesket i Djursland fra oldtidsmanden til nutidige fiskere, frisører og fabrikanter.

Tilgængeligt og moderne

En del af millioninvesteringen i det nye museum er gået til regulær ombygning af udstillingslokalerne i den fredede bygning, så den er blevet tilgængelig til brug af eksterne eksperter og til omfattende digital formidling. Det er museets største satsning til dato med et budget på 12 millioner kroner.

“Flere års intensivt arbejde med at bygge nye, digitale og ikke mindst tilgængelige udstillinger er slut. Her står nu en moderne kulturhistorisk udstilling, som kan måle sig med de bedste udstillinger i landet, og det er jeg selvsagt meget stolt over,” siger museumschef på Museum Østjylland, Jørgen Smidt-Jensen.

Museum Østjylland har fået økonomisk støtte fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Axel Muusfeldts Fond, Norddjurs Kommune og Fonden Aarhus 2017.

Kom tæt på

I løbet af eftermiddagen vil museets inspektører fortælle om det årelange arbejde med at stykke en moderne museumsudstilling sammen.
Her er der mulighed for at høre de bedste fortællinger om Norddjurslands spændende historie og stille spørgsmål.

Arrangementet er gratis og hele programmet for åbningsdagen kan ses på museumoj.dk.
 

Publiceret 25 January 2017 11:00