Mange forskellige budskaber og statements bliver fyret af undervejs ved Bodegafodbold i Mørke - naturligvis med et glimt i øjet.

Mange forskellige budskaber og statements bliver fyret af undervejs ved Bodegafodbold i Mørke - naturligvis med et glimt i øjet.

Bodegafodbold:

Fadøl og fodbold i Mørke Hallen

Igen i år afholdes der bodegabold i Mørke Hallen, hvor 24 hold med både mænd og kvinder møder op og spiller fodbolden rundt i en turnering på godt syv timer

Af
Af Janni K. Nielsen

Det er intet mindre end 17. gang, hallen i Mørke slår dørene op for Bodegafodbold, hvor der plejer at komme omkring 100 gæster. ??
“Det er jo et helt skørt arrangement, hvor folk er udklædte, spiller fodbold og drikker øl samtidig. Det er lidt ligesom 1. juledag andre steder. Man kommer her for at hilse på folk, man gik i skole eller til fodbold med engang, og har en rigtig hyggelig dag sammen,” fortæller centerleder i Mørke Idrætscenter, Lene Munk Gravesen, der har været med til den festlige fodboldturnering de seneste fem år.
Bodegabold opstod i sin tid som stævne for bodegaer i lokalområdet, men i takt med at de fleste efterhånden er lukket, er det blevet for hold af gamle venner, der tidligere har spillet fodbold sammen eller har gået i skole eller arbejdet sammen.
“Det er kollegaer og gamle venner, der stiller hold til turneringen, hvor der også er en rigtig fin vandrepokal. Vinder man den tre år i træk, får man den med hjem,” fortæller Lene Munk Gravesen.
Vinderne af årets bodegaboldturnering vinder desuden T-shirts med teksten “Vinder af bodegabold” og 1.000 kroner, samt spiritus med tilhørende sodavand og et gavekort til Grenaa Bowlingcenter.
24 hold er tilmeldt arrangementet, der løber af stablen 28. januar fra klokken 11 til 19.45. Herefter er der mulighed for at få sig noget mad eller endnu en fadøl i cafeteriaet, indtil arrangementet lukker klokken 02.00.

Udklædt eller ej

Bodegabold er også kendetegnet ved, at både spillere og gæster møder op i udklædning.

“Nogle kommer udklædt og andre gør ikke, så der er ikke noget krav om udklædning, men der er en præmie til det bedst udklædte hold også,” fortæller Lene Munk Gravesen.

“Sidste år havde vi et hold, der var klædt ud som 'Jens Hansens bondegård' med mand, kone og forskellige dyr. Vi har også haft nogle, der kaldte sig 'Pink ladies' i lyserødt tyl og store parykker. Men det er nok mest pigerne, der synes, at det med udklædning er sjovt,” siger Lene Munk Gravesen. Præmien til bedst udklædning består af fire kander øl og gavekort til Grenaa Bowlingcenter.

Holdene består af maksimalt syv deltagere, der spiller efter almindelige regler for indendørs fodbold - i hvert fald i grove træk.

“Hvis piger scorer mål, tæller det dobbelt,” fortæller Lene Munk Gravesen, der mener at kønsfordelingen til arrangementet er nogenlunde ligelig. Fænomenet Bodegafodbold i Mørke har sin egen Facebook-side, hvor man holde sig orienteret, hvis man skulle være interesseret i at stille op til næste år.

Årets turnering er der nemlig lukket for tilmeldinger, men der er stadig mulighed for at komme og se på.

Publiceret 24 January 2017 16:25