Åstrup/Hammelev-Grenaas divisionsdamer. Arkivfoto

Åstrup/Hammelev-Grenaas divisionsdamer. Arkivfoto

Divisionshåndbold:

God fight var ikke nok for Åstrup/Hammelev-Grenaas kvinder

Det var lige ved og næsten for Åstrup/Hammelev-Grenaa i 25-22 nederlag til JAI Århus på hjemmebane i 3. Division

Af
Af Martin Schultz

Efter en god indsats i den forrige kamp, som gav en udebanesejr på 21-18 mod Viby IF, var håndboldkvinderne fra Åstrup/Hammelev-Grenaa opsatte på et give et af rækkens bedste hold, kamp til stregen i søndagens kamp mod JAI fra Aarhus i Åstruphallen.
Men selv om hjemmeholdet ifølge træner Jan ”Bimmer” Ring Hansen kæmpede med næb og klør, så blev det til en sejr til JAI på 25-22 efter 15-11 ved pausen.
”Det blev en rigtig ærgerlig kamp, for vi var så tæt på. Men JAI havde som et af rækkens tophold marginalerne på deres side og havde hele tiden fordelen af at være i spidsen. Vi var med helt til 22-21, men så kom gæsterne foran med to mål, og da vi til slut gik frem i en offensiv opdækning, endte det med et nederlag til os på tre mål,” fortæller Jan ”Bimmer” Ring Hansen.
Men træneren havde lutter ros til sit hold, som kæmpede det bedste de havde lært.
”Spillerne gjort alt det, som de skulle, men vi havde desværre ikke heldet på dagen.”

Blev ramt af en dobbelt udvisning

Gæsterne fra Aarhus, som er nærmeste forfølger til Hornslet IF i toppen af 3. Division pulje 3, kom bedst fra start, og efter ti minutters spil var JAI foran med 8-4.
”Vi fik ikke sat vores forsvar ordentligt i starten af kampen, men det fik vi rettet op på, og efter en god periode nåede vi op på 10-11. Men så sluttede JAI godt af og havde de berømte marginaler på deres side, så vi gik til pausen bagud med 15-11,” fortæller Jan ”Bimmer” Ring Hansen.
Oveni måtte Åstrup/Hammelev-Grenaa starte 2. halvleg i undertal i tre minutter, fordi holdet blev ramt af en udvisning efter en tvivlsom kendelse. Brok over kendelsen kvitterede dommerne med en fordobling af straffen, så spilleren måtte ude i hele fire minutter.
”Men vi kom godt afsted i 2. halvleg og nåede op på 16-17, men det forblev lige ved og næsten resten af kampen. Det var en meget lige kamp, men vi kom aldrig forbi JAI, og i de sidste minutter udbyggede de føringen til tre mål.”

Rutineret spiller tilbage efter et års pause

Efter afbud i den seneste kamp var Malene Høegh Therkildsen tilbage igen, og samtidig var Louice Dueholm kommet sig over den skade, som generede hende under sidste weekends kamp mod Viby IF. Louice Dueholm scorede seks mål i søndagens opgør, hvoraf to var på straffekast.
Topscorer blev dog venstre back og playmaker Cecilie Bachmann, som scorede syv rene mål, selvom hun havde været syg hele ugen.
”Cecilie fik sig nogle pauser på bænken og kunne derfor alligevel spille en central rolle i både angreb og forsvar, selvom hun var svækket af sygdom,” siger Jan ”Bimmer” Ring Hansen.
Åstrup/Hammelev-Grenaa divisionsdamer skal i kamp igen allerede tirsdag aften, når Skovbakken tager imod i Vejlby-Risskov Hallen.
Til den kamp har Jan ”Bimmer” Ring Hansen hele truppen klar, men får en streng mere at spille på, når han kan give comeback til den rutinerede venstre back og playmaker Mette Kathrine Jacobsen, som er tilbage på holdet efter godt et års pause på grund af en fodskade.

Kampfakta

3. Division Damer, Pulje 3
Åstrup/Hammelev-Grenaa - JAI 22 - 25 (11 - 15)
Søndag 22. januar kl. 15.00 i Åstruphallen

Åstrup/Hammelev-Grenaas målscorere:
Cecilie Bachmann 7
Louice Dueholm 6 (2)
Johanne Frey Laursen 4
Mathilde Møller Bachmann 2
Malene Høegh Therkildsen 1
Kathrine Kristensen 1
Natascha Kejser Hammershøj 1

Åstrup/Hammelev-Grenaas holdopstilling:
Louise Holm
Malene Høegh Therkildsen
Heidi Schumacher Nettermann
Johanne Frey Laursen
Natascha Kejser Hammershøj
Mathilde Møller Bachmann
Kathrine Kristensen
Lea Schmidt Nielsen
Cecilie Bachmann
Mette Just Paulsen
Louice Dueholm

Publiceret 23 January 2017 19:30