To timer har børnene og deres lærere til at finde frem til Ønskelandet fra fredag klokken 16 i Aarhus Lufthavn. Foto: Lars Norman Thomsen

To timer har børnene og deres lærere til at finde frem til Ønskelandet fra fredag klokken 16 i Aarhus Lufthavn. Foto: Lars Norman Thomsen

Kulturby 2017:

Børn klar til deres egen kulturby åbning

Elever fra kulturskolerne på Djursland fejrer åbningen af Kulturby 2017 med musik, sang og dans i Aarhus Lufthavn

Nedtællingen til åbningen af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 er i fuld gang, og dagen før den officielle åbning i Aarhus fejrer børn fra hele Djursland fredag 20. januar deres egen Børneåbning med eventen Ønskelandet i Aarhus Lufthavn.

Det sker, når børn fra kulturskolerne i Syddjurs og Norddjurs inviterer til præsentationen af Ønskelandet med masser af dans, sang og musik.

Ønskelandet er en fortælling om at rejse/flyve frem mod og endelig nå til Ønskelandet.
Det hele sker i lufthavnen mellem kl. 16 og 18, og på de to timer skal de optrædende børn få alle børn og voksne frem til Ønskelandet – og det kræver fantasi og barnlig udfoldelse af nå sikkert frem.

Skal løfte børnekulturen

En fantasifuld portal er under opførelse på Friland ved Feldballe, og den portal kommer til at danne den symbolske grænse til Ønskelandet med dans, sang og musik.

Børn på kulturskolerne i Norddjurs og Syddjurs har skabt en række inspirerende kasser og andre installationer med eventyr, drømme og ønskescenarier, som bliver hængt op på portalens vægge. Det er så meningen, at deltagerne undervejs i arrangementet kan udsmykke og lege med portalens mange muligheder.

De to formænd for kulturudvalgene i Norddjurs og Syddjurs kommuner, Else Søjmark (S) og Kirstine Bille (SF) har været på Friland og set, hvordan arbejdet med portalen til Ønskelandet skrider frem.

”Jeg er rigtig glad for, at børnene bliver involveret fra starten, og at Norddjurs og Syddjurs kan være fælles om at løfte kulturen,” siger Else Søjmark, formand for Kultur- og Udviklingsudvalget i Norddjurs Kommune.

Også Kirstine Bille, som er formand for udvalget for Plan, Udvikling og Kultur i Syddjurs Kommune, vil gerne løfte børnekulturen frem i lyset.

”Vi har både i Norddjurs og i Syddjurs masser af skabende børnekultur i samarbejde med professionelle kunstnere. Det er et vigtigt kulturhovedstadselement: at det er professionelt og har kvalitet,” siger Kirstine Bille.

Kendte komponister

Ønskelandet er hovedeventen i Børneåbningen i hele Region Midtjylland. I alle 19 kommuner, der er en del af kulturbyprojektet, vil tusindvis af børn i alderen 5 til 12 år synge den fælles sang og fejre åbningen af Europæisk Kulturhovedstad med musik, sang og dans.

Sangen om Ønskelandet er skrevet af Alberte Winding, Andreas Fuglebæk og Jan Rørdam sammen med Dansehallerne
Alle interesserede er velkomne til at overvære Børneåbningen med eventen Ønskelandet i Aarhus Lufthavn.

Ønskelandet

  • Børneåbning af Kulturhovedstad Aarhus 2017 
  • Fredag 20. januar kl. 16 – 18 i Aarhus Lufthavn
  • Medvirkende er børn og voksne fra kulturskolerne i Norddjurs og Syddjurs kommuner
  • Alle er velkomne

Publiceret 20 January 2017 06:00