Carsten Bech, arkivfoto.

Carsten Bech, arkivfoto.

Debat:

Bredbånd – Ikke en bøjet femøre til Djursland

Af Carsten Bech, Folketingskandidat Radikale Venstre i Djurskredsen:

"Regeringen siger et, men gør noget andet.
Det lød godt da regeringen lancerede en bredbåndspulje, der især skulle skabe vækst, bosætning og bedre muligheder for iværksættere i tyndt beboede områder. Som begrundelse for bredbåndspuljen sagde Energi og Forsyningsminister Lars Christian Lilleholt:

”Bredbånd er bydende nødvendigt for at få virksomheder og familier til at flytte til”.

Ministeren hævdede samtidig, at mange flytter ind til de store byer på grund af dårligt internet.
Ud fra de kriterier var det naturligt, at vi på Djursland så på mulighederne for at komme med i puljen, med en hvis optimisme. I efteråret 2016 blev gjort et stort arbejde. Der blev udarbejdet projektområder. Opsøgt naboer for at få så mange med i ansøgningen som muligt. Den del lykkedes rigtig godt.  I alt er der fra Djursland indsendt 21 ansøgninger. For hele landet var det 173.
I slutningen af året kom så det nedslående resultat: Alle 21 projekter fra Djursland fik afslag. De 78 millioner, der er udloddet, er fordelt med 15,6 millioner i Hovedstadsområdet. (F.eks. har en stor grundejerforening ved Hareskovvej i København fået over 3 millioner kroner)– Sjælland 33,8 millioner – Syddanmark incl. Fyn 13,3 millioner, Nordjylland 5,7 millioner. Til Midtjylland blev der 9 millioner til 4 projekter i 2 kommuner nemlig, Hedensted og Ikast-Brande.
Det er tomme ord, når regeringen siger, de vil gøre noget i de områder, hvor vi ikke bor så tæt, hvis de samtidig laver regler og pointsystemer, der giver de områder, hvor man bor tæt, de bedste kort på hånden. Det er klart, at det er billigere pr. husstand jo flere der bor tæt på hinanden. Norddjurs, Mols, Helgenæs og mange andre områder på Djursland vil vi aldrig blive mange nok, hvis vi skal sammenlignes med en københavnsk grundejerforening ved med 319 medlemmer.
Det positive ved forløbet er det engagement og det lokale sammenhold, og den opbakning, vi blev vist  i forbindelse med at samle grupper af naboer, til en fælles ansøgning. Det sammenhold skal vi bygge videre på i samarbejde med de 2 kommuner på Djursland. –
Kilde.: Energistyrelsen.dk – Bredbåndspulje."

Publiceret 15 January 2017 10:12