Birgitte Svenningsen

Birgitte Svenningsen

Debat Syddjurs:

Ambulance fra Rønde eller Ebeltoft bør udstationeres i Knebel

Af Birgitte Svenningsen, Regionsrådsmedlem for Socialdemokratiet, Region Midtjylland:

"Pr. 1. januar 2017 har læge Niels Bie opsagt sin kontrakt med Region Midtjylland som udrykningslæge på Mols og Helgenæs. Det må vi i Regionsrådet tage til efterretning, ligesom vi må erkende, at det i øjeblikket ikke er muligt at indgå aftale med en anden læge.

Som det ser ud lige nu, består akutberedskabet i området af akutlægebil i Grenaa og Randers, paramedicinerbemandede ambulancer i Rønde og Ebeltoft samt et 112 førstehjælperkorps på Mols og Helgenæs.

Regionsrådet har i forbindelse med Budget 2017 vedtaget, at der skal foretages en analyse af hele Region Midtjyllands akutberedskab, herunder også på Djursland, Mols og Helgenæs. Denne analyse forventes færdig i slutningen af 2017, men der er lang tid til. Derfor er det vigtigt, at vi allerede nu finder en løsning på situationen.

For mig er det altafgørende, at borgerne også i regionens yderområder føler sig trygge.

Udrykningslægen har været en del af en tryghed og sikkerhed for borgerne på Mols og Helgenæs for, at hjælpen er nær, når der er akut behov.

Udrykningslægen har i 2015 rykket ud i 44 tilfælde, og jeg er sikker på, at patienten i alle 44 tilfælde har følt en tryghed ved, at lægen kunne tilkaldes.

Der er langt fra Helgenæs til Grenaa eller Randers. Derfor vil jeg arbejde for, at en af ambulancerne fra Rønde eller Ebeltoft flyttes tættere på og ”udstationeres” i Knebel, således at vi sikrer et fortsat godt akutberedskab og tryghed, også i yderområderne.

Jeg har stillet forslag om dette, og regionens fagfolk vil nu gå i gang med at undersøge sagen."

Publiceret 13 January 2017 09:17