Frederik Thøgersen. Foto: Lars Norman Thomsen

Frederik Thøgersen. Foto: Lars Norman Thomsen

Debat Norddjurs:

Mød dog os borgere i øjenhøjde, Else Søjmark

Af Frederik Thøgersen Stensmarkvej 16A, Stensmark, Grenaa:

"Kære Else Søjmark (S)

Svar på indlæg.
Læs: Debat Norddjurs: Efterlysning - forslag til nye energi- og klimapolitik i Norddjurs
Debat Norddjurs: Beskæmmende, Else Søjmark
Debat Norddjurs: Pærer og bananer – en ny start
Det er meget uheldigt, at du ikke forstår os borgere eller måske rettere kun mig. For synes jo det er vigtigt, at man kan indgå i en dialog og forsøge at forstå borgerne i ens nærområde. Ja, det er vel egentlig det nærdemokratiet er til for.

Jeg henviser til en udtalelse, du kom med før sommerferien, hvor du snakkede om borgerinddragelse og en ny klimapolitik. Lad nu den del omkring klimapolitikken ligge, for den ved jeg godt, du hæfter dig meget ved, og du snakker om proces og bruger politiske vendinger som hører Christiansborg til. Det vil sige, de betyder ingenting. Kom nu ned i øjenhøjde og mød dine borgere i nærområdet i stedet for at snakke i vendinger, som bliver brugt i Folketinget og som ingen forstår.

Nej, det jeg hæfter mig ved i din udtalelse, er den del om borgerinddragelse og at indgå i en dialog, for der gik nøjagtig meget kort tid, inden du og den socialdemokratiske gruppe pressede endnu en omgang vindmøller igennem Kommunalbestyrelsen uden det, der lignede borgerinddragelse. Det har intet med statens rolle eller havnens ansvar eller hvad du nu prøver og krybe udenom med.

Nej, Else det drejer sig faktisk om den måde, du og Socialdemokratiet vil jeres borgere, hvis I har en sag som er kontroversiel, så skal den jabbes igennem, og så må vi tage en snak bagefter (eller slet ingen snak). Ja, I gider faktisk heller ikke at diskutere det internt, her sendes der en pæn seddel rundt, som banker jeres Kommunalbestyrelsesmedlemmer på plads. Det er dybt kritisabelt, og det fandt I jo også ud af, for hvorfor inviterede I så til dialog 3 måneder efter, at beslutningen var truffet?

Jeg håbede, faktisk du og den socialdemokratiske gruppe ville lade nederlaget ligge og lade os komme videre. For mit vedkommende så håber jeg snart, I vil opgive at sparke bagud og så indse, at vi modstandere havde en pointe eller to, som kunne have været interessant at have inddraget fra starten. Det havde sparret kommunen en masse penge og ressourcer."

Publiceret 11 January 2017 10:18