Grenaa Havns direktør Henrik Carstensen vil ikke sige, hvad det analysearbejde, som nu har ført til, at havnebestyrelsen har sagt nej til havvindmølleprojektet, koster Grenaa Havn.
“Jeg kender ikke tallene endu,” siger havnedirektøren

Grenaa Havns direktør Henrik Carstensen vil ikke sige, hvad det analysearbejde, som nu har ført til, at havnebestyrelsen har sagt nej til havvindmølleprojektet, koster Grenaa Havn. “Jeg kender ikke tallene endu,” siger havnedirektøren

Grenaa Havn:

Derfor faldt endnu et vindmølleprojekt

Der bliver ikke rejst såkaldte 0-testmøller ud for Grenaa Havn

Af
Af Lars Norman Thomsen

Var Grenaa Havn A/S og borgmester Jan Petersen (S) alt for hurtigt ude med at love et kommende guldæg med afledte økonomiske effekter ud for Grenaa Havn, da de i august 2016 i en rude på TV2 Østjylland lovede, at 700 arbejdspladser var på vej til Grenaa, hvis Grenaa Havn A/S af ejeren, Norddjurs Kommune repræsenteret ved kommunalbestyrelsen, ville give Havnens ledelse mandat til at undersøge mulighederne for at realisere det meget omtalte vindmølleprojekt med opstilling af tre 0-testmøller a' 210 meters højde?

Det må være konklusionen efter, at Havnens bestyrelse i sidste uge måtte krybe til korset og erkende, at planen måtte opgives.Derfor faldt det

Havnens bestyrelse var samlet til møde 5. januar, og dagen derpå tikkede en pressemeddelelse ind på redaktionen.

Bestyrelsesformand Poul Anker Lübker og havnedirektør Henrik Carstensen peger heri på to forhold, som afgørende for, at projektet er taget af brættet.
De lyder som følger:

“Projektet vil ikke kunne give et (økonomisk, red) afkast, der er tilstrækkeligt højt i forhold til markedskravene”

“Herudover viser den juridiske gennemgang af projektet, at potentielle synergier i forhold til havnearealer og varmeværk ikke er juridisk mulige for Grenaa Havn A/S.”

Det er en ekspertgruppe (hvilken, nævnes ikke i pressemeddelelsen), der har vejet projektet og fundet det for let.
Lokalavisen er vidende om, at der var folk i bestyrelsen, der trak i begge retninger.

Ingen vil sige det til citat, men fra flere medlemmer af bestyrelsen bekræftes det, at der var kræfter i bestyrelsen som ville arbejde videre med projektet, mens andre sagde, at 'nu er det nok'.

Det blev de sidste, der gjorde udslaget for den beslutning, som blev taget, og dagen derpå blev det meldt ud som en enig afgørelse.

Borgermøde fastholdes

Det berammede borgermøde onsdag 11. januar klokken 19 på Kystvejens Hotel og Konferencecenter i Grenaa fuldføres som planlagt, selv om projektet nu er opgivet:

“Vi prioriterer åbenhed og dialog med borgerne meget højt. Derfor er det helt naturligt for os, at vi selvfølgelig holder fast i invitationen, så vi kan svare på borgernes spørgsmål og begrunde, hvorfor vi måtte opgive projektet,” udtaler Poul Anker Lübker i pressemeddelelsen.

Publiceret 11 January 2017 08:44