Fra v: Jon og Else Nymark giver nu depechen i Jon’s El videre til Lars Risgaard Mortensen, som mandag morgen havde første arbejdsdag. Foto: Lars Norman Thomsen

Fra v: Jon og Else Nymark giver nu depechen i Jon’s El videre til Lars Risgaard Mortensen, som mandag morgen havde første arbejdsdag. Foto: Lars Norman Thomsen

Erhvervsliv:

Lykkeligt generationsskifte hos Jon’s El

Efter 34 år som el-installatør har Jon Nymark solgt sin forretning på Ebeltoftvej i Mørke

Af
Af Lars Norman Thomsen

Snart kan Else og Jon Nymark sove et par timer længere i hverdagene plus, at der bliver tid til en ferie i ny og næ.
Mandag morgen var det nemlig skiftedag hos Jon's El i Mørke.

Efter 34 år som selvstændig el-installatør med hele Djursland som den primære kundebase har Jon Nymark, snart 67, solgt sin forretning på Ebeltoftvej til Lars Risgaard Mortensen, 55, Beder.

Den nye ejer, der selv er uddannet el-installatør, fortsætter med at drive forretning fra lokalerne i Mørke, hvor butikken dog lukker ned, når et ophørsudsalg er fuldført.

Lars Risgaard Mortensen lejer sig i første omgang ind i forretningslokalerne i Mørke og det samme med lagerpladserne i Kolind og Rønde.

Butikken i Rønde fortsætter Else og Jon Nymark med at eje og drive videre med det nuværende personale bag disken. Parret stopper altså ikke nu og her, men vil i den tid, der kommer hjælpe den nye ejer på vej med råd og dåd.
Lars Risgaard Mortensen overtager en forretning med 7-8 mand i marken og en på kontoret.

Service, service og service

I løbet af de 34 år har Else og Jon Nymark bygget en forretning op, der er kendetegnet ved soliditet og en høj grad af service.

“Høj service er altafgørende i vores branche. Kan vi ikke levere den, står andre på spring,” siger Jon Nymark, der sammen med sin kone har startet arbejdsdagen klokken 6 skarp og sluttet af klokken 18.30. Lørdage og søndage har også været taget i brug, og ugelange ferier er det vist kun blevet til et par stykker af i de 34 år, regner Else og Jon Nymark sig frem til.

Arbejdet har med andre ord været en livsstil, så afløseren ved, hvad han går ind til.

“Jeg går til opgaven med stor ydmyghed, men også med stor lyst, fordi jeg nu vender tilbage til mit gamle fag,” siger Lars Risgaard Mortensen, der kommer fra en stilling som distriktschef hos Caverion A/S.

Lars Risgaard Mortensen har også erfaring som ejer af en installationsforretning i Aarhus, som sektionschef i Skanska El-installation og teknisk chef hos Grundfos.

Publiceret 11 January 2017 18:03