Martin 'Bondemanden' Jensen måtte gå skadet ud med et trælår før pausen, da Nørre Djurs HK tabte 27-21 til Todbjerg-Mejlby IF. Foto: Nørre Djurs HK

Martin 'Bondemanden' Jensen måtte gå skadet ud med et trælår før pausen, da Nørre Djurs HK tabte 27-21 til Todbjerg-Mejlby IF. Foto: Nørre Djurs HK

3. division håndbold:

Nørre Djurs HK spillede hvirvelvindshåndbold - men kun i 18 minutter

Todbjerg-Mejlby er to vidt forskellige hold ude og hjemme, og det fik Nørre Djurs HK at føle i holdets nytårsdebut i Håruphallen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Nørre Djurs HK mødte frem med en stor portion optimisme til årets første kamp i Hårup Hallen mod Todbjerg-Mejlby IF (TMIF).
Efterårets periodevise knas med at kunne stille i stærkeste opstilling var ikke et tema denne gang.
Gæsterne lagde da også hårdt ud og efter 18 minutters tempospil, som Nørre Djurs HK magter det, så det også ud til, at kampen skulle blive en gentagelse af den modsatte kamp i efteråret 2016 i Nørre Djurs Hallen, hvor Nørre Djurs HK vandt med hele 32-18.
TMIF er bare som nat og dag ude og hjemme, og holdet havde da også hentet samtlige holdets ti point forud for hjemmekampen mod Nørre Djurs HK på hjemmebanen.
"Vi spillede fremragende håndbold i de første 17-18 minutter med højt tempo og masser af bevægelse," siger assistenttræner Jan Mathiesen.
Nørre Djurs HK var oppe at føre med fire mål, før holdet mistede pusten i takt med, at hjemmeholdet fik held til at øge hårdheden i forsvarsspillet, ligesom Nørre Djurs HK begyndte at brænde store chancer.
"De var dygtige til at straffe vores missede chancer ved at løbe kontra og score enten direkte i kontrafasen eller fra deres anden bølge," siger Jan Mathiesen.
TMIF's slutspurt i første halvlegs sidste 10-12 minutter gjorde, at stillingen efter 30 minutter var 12-12.
Nørre Djurs HK måtte efter 17 minutter tage Martin 'Bondemanden' Jensen ud på grund af et trælår, som han ikke kunne løbe væk.

Hang bagefter i 2. halvleg

Efter pausen bragte TMIF sig hurtigt foran med to mål og øgede stille og roligt føringen.
"De tog hårdere fat i begge ender af banen, og vi formåede ikke at svare igen. Angrebsmæssigt fik vi aldrig det fornødne tempo og flow i spillet, fordi TMIF fik tacklet på os og stoppet mange af vores forsøg på at starte et pres fra enten højre eller venstre side," siger Jan Mathiesen.
"Vi præsterede også for mange halvdårlige afslutninger, hvor skytterne godt nok havde plads til at skyde og skulle gøre, men ikke gjorde det godt nok."
Mod slutningen forsøgte Nørre Djurs HK sig med en dobbelt mandsopdækning, men heller ikke dette skaktræk lykkedes.
Hjemmeholdet vandt anden periode med 15-9 og kampen 27-21. TMIF rykkede dermed et point foran Nørre Djurs HK i den samlede stilling og blev noteret for sin sjette hjemmesejr.
"Vi mistede desværre momentum efter vores gode start. Supertræls at vi ikke formåede at holde ved lidt længere," siger Jan Mathiesen, der især fremhæver Jeppe Viinbergs præstation.
"Jeppe scorede fem mål på seks forsøg, og det var godkendt."
 

To bonuskampe

Nørre Djurs HK står foran to svære kampe - mod HEI hjemme søndag 15. januar og lokalopgøret ude mod Aastrup/Hammelev-Grenaa (ÅHG) fredag 20. januar.
To bonuskampe efter assistenttrænerens mening.
"AGF, HEI og ÅHG er rækkens tre bedste hold, som jeg ser det, så det ser svært ud," vurderer Jan Matthiesen.
I tilfælde af yderligere to nederlag vil Nørre Djurs HK nærme sig bundpladserne i betænkelig grad.
"Vi går selvfølgelig ud for at overraske og vil forsøge at holde afstand til bundplaceringerne. Vores mål for denne sæson er at stabilisere os i 3. division, og det har vi ikke ændret på," siger Jan Mathiesen.
Han og cheftræner Erik Flak Jørgensen har kontrakt med Nørre Djurs HK yderligere en sæson, og duoen kunne glæde sig over, at andetholdet, der er rykket ned i Serie 2, startede ud med at vinde 27-23 ude over Ådalen.
Med på holdet var blandt andet fløjspilleren Kenneth Hougaard, men han bliver ikke klar til førsteholdet med det første, vurderer Jan Mathiesen.
"Kenneth får smerter i sit knæ, når han spiller. Han har fået konstateret, at der er noget som driller ham i menisken, men også at han ikke skal opereres."
Der var comeback til stregspilleren Rasmus Bording.

Scorekort Nørre Djurs HK:

  • Simon 'Ø' Østergaard 7
  • Jeppe Viinberg 5
  • Martin 'Bondemanden' Jensen 4 (3)
  • Tobias Kolding 2
  • Henrik Pedersen 1
  • Mathias Nymark Rasmussen 1
  • Bryan Mathew Odour 1

Morten Nyholm vogtede målet de første 45 minutter. Rasmus Henriksen tog over mod slutningen.

Emil Skov Søndergaard, Rasmus Secher Eldrup og Mikas Korsgaard Christensen var også med.

 

Publiceret 11 January 2017 15:18