Else Søjmark (S)

Else Søjmark (S)

Debat Norddjurs:

Pærer og bananer – en ny start

– svar på Frederik Thøgersens kommentar til mit indlæg om forslag til ny energi- og klimapolitik

Af Else Søjmark, formand Kultur- og Udviklingsudvalget, Norddjurs Kommune:

"Kære Frederik Thøgersen
Borgerinddragelse er en væsentlig del af forslaget om ny energi- og klimapolitik, som jeg varslede på vegne af socialdemokraterne i erkendelse af, at den kommunale vindmølleplan "havde spillet fallit" og tiden var inde til at udarbejde en politik med retning og konkrete løsninger/handlinger på energi- og klimaområdet.
Læs: Debat Norddjurs: Beskæmmende, Else Søjmark
Denne energi- og klimapolitik kan ikke slåes i hartkorn med processen omkring statslige vindmøller på Havnen, hvor det jo er staten, der er myndighed. 
Når du derfor nævner, at spørgsmål til Grenaa Havn ikke har ført til mærkbare ændringer i den eksisterende vindmølleplan må jeg slå fast, at du blander tingene på en måde de ikke kan blandes. Hverken spørgsmål eller svar til vindmøller, hvor staten er myndighed kan føre til ændringer i en kommunal vindmølleplan, som i øvrigt også aflyses.  
Men i mellemtiden er hele debatten om vindmøller ud for Grenaa Havn jo også ude, da projektet ifølge Grenaa Havns meddelelse til kommunalbestyrelsen, ikke er bæredygtigt. 
Forslaget om den ny energi- og klimapolitik blev fremsat på kommunalbestyrelsesmøde den 13. december og oversendt til fagudvalgene. Der er lagt op til en ny start på energi- og klimaområdet, som fortjener en fremadrettet positiv debat. En debat med meningsudveksling og holdninger, der bidrager til at politikerne kan træffe deres beslutninger (populære som upopulære) på et godt oplyst grundlag. Det betyder mulighed for at blive hørt uden at alle får ret.
Det er demokratiets spilleregler - og jeg ser frem til, at både du og mange andre vil bidrage til debatten og de konkrete løsningsforslag, når vi når dertil."

Publiceret 10 January 2017 08:34