Mads Nikolajsen (SF)

Mads Nikolajsen (SF)

Debat Norddjurs:

Grenaa Havn og kommunens tre repræsentanter har et forklaringsproblem

Af Mads Nikolajsen (SF), Norddjurs Kommunalbestyrelse:

"I SF ærgrer vi os røde og grønne over havnens stop for havmøller. 
Nu var det netop lykkedes at få placeringer øst for havnen ind i projektet. På sidste kommunalbestyrelsesmøde var der 23 stemmer for og 3 imod et positivt høringssvar om planerne. SF har stemt for projektet hele vejen og har gjort miljøkrav klare hele vejen. Perspektiverne var positive ved enten:

  • at kunne levere grøn strøm til nettet eller til fjernvarme eller til havnevirksomheder eller ved at kunne præsentere demonstrationsmøller eller knytte producenter mere til havnen og skabe ”grønne jobs”
  • eller flere af disse grønne omstillinger på en gang
Og ”vinden” blæste helt klart i retning af placeringer øst for havnen – i naturlig tilknytning til den og med god afstand til beboelse i stedet for Fornæs kystplaceringen. 
Grenaa Havn og her også vore kommunale bestyrelsesmedlemmer har et forklaringsproblem. Men værre er, at Grenaa by og Grenaa Havn mister en af sine muligheder for grøn udvikling.
I dag (fredag, red.) cykler jeg ned og kigger på byggeriet af Stena Recyclings ny anlæg til metalsortering på havnen. Til trøst og opmuntring. Det fremskridt bliver en realitet.
Genanvendelses industri er der også perspektiv i."
 

Publiceret 08 January 2017 15:44