Seksuelt misbrug af børn, som er temaet for årets første sogneaften i Egegaard Rønde. Modelfoto

Seksuelt misbrug af børn, som er temaet for årets første sogneaften i Egegaard Rønde. Modelfoto

Den tavse smerte:

Hvordan overlever man det værste overgreb af alle?

At overleve det værste overgreb er en alvorlig og vedkommende fortælling om et stort tabu: Seksuelle overgreb – hør Ina P. fortælle i Egegaard Rønde

Af
Af Lars Norman Thomsen

Henriette Nielsen, leder af Christine Centret i Århus, gæster sammen med Ina P. sognegården Egegaard i Rønde tirsdag 17. januar, hvor sidstnævnte vil fortælle sin personlige historie. Hvordan hun har overlevet de overgreb, der blev begået mod hende i barndommen..
Henriette Nielsen supplerer med konkrete oplysninger om, hvordan man hjælper ofrene på Christine Centeret i Aarhus. Centeret er en åben, anonym rådgivning for mennesker, der har været udsat for incest eller andet seksuelt misbrug i barndommen. 
Op mod hvert tredje barn bliver udsat for seksuelt misbrug af voksne i eller uden for familien. Og det sker i alle samfundslag.
Det vurderer Henriette Nielsen. Christine Centret i Århus, et af flere centre, der tilbyder rådgivning for seksuelt misbrugte.

Åben, anonym rådgivning

Henriette Nielsen er tidligere folkeskolelærer. Hun har taget to psykoterapeutiske uddannelser og begyndte sit virke i Christine Centret i oktober 2007 og har været leder af centret siden september 2008.
Christine Centeret er den frivillige del Center for Seksuelt Misbrugte, CSM Midt Nord.
Det  blev etableret i Aarhus i juni 2013 efter bevilling af satspuljemidler fra regering og folketing i efteråret 2011, hvor man igangsatte processen med henblik på gratis psykologhjælp til voksne, der i barndommen har været udsat for seksuelle overgreb og incest.
De økonomiske midler rækker lige nu indtil slutningen af 2019.
 

Arrangementet i Egegaard er åbent for alle.

Det er programsat til at begynde klokken 19 og slutte klokken 21.30.

Publiceret 07 January 2017 12:35