Per Zeidler forsøger at at spille på to heste ved de kommende valg til henholdsvis kommune og Regionsråd tirsdag 21. november. Arkivfoto

Per Zeidler forsøger at at spille på to heste ved de kommende valg til henholdsvis kommune og Regionsråd tirsdag 21. november. Arkivfoto

Regionsrådsvalg:

Per Zeidler stiller op

Liberal Alliances lokale fanebærer i Syddjurs spiller på to heste ved valget tirsdag 21. november

Af
Af Lars Norman Thomsen

Per Zeidler, Rønde, har opgivet planerne om en plads i Folketinget. Det blev ved forsøget i juni 2015.
I stedet kaster han sig nu ind kampen om en plads i Regionsrådet samtidig med, at han stiller op til Kommunalvalget tirsdag 21. november som Liberal Alliances borgmesterkandidat.

Det sidste skal medlemmerne først bekræfte, når Liberal Alliance holder opstillingsmøde i starten af februar, men det er kun en formalitet.
Ingen over og ingen ved siden af Zeidler i Liberal Alliance i Syddjurs i forhold til politisk slagkraft og evne til at tænke strategisk.
Kun en fantast vil påstå noget andet.

Ser muligheder

Per Zeidler blev sammen med tre andre partifæller fra Region Midtjylland opstillet på Liberal Alliances liste til regionsrådsvalget på et opstillingsmøde onsdag aften i Silkeborg.

“Vi var oprindelig seks, der på forhånd havde været til en samtale med kandidatudvalget, men to sprang i målet, så vi nu kun er fire tilbage,” siger Per Zeidler.

“Målet er at nå op på ti kandidater, og det skal vi have. Blandt andet mangler vi lige nu en kandidat i en relativ sikker by som Aarhus.”

Zeidler stiller ikke op for sjov og for at få tiden til at gå, selv om hans formodede spidskandidtur til kommunalvalget på forhånd udelukkede, at han kan stå øverst på listen til regionsrådsvalget.

“Regionsrådets beslutninger fylder selvfølgelig meget, når vi snakker sygehusvæsen og sundhed, regional udvikling og trafik. Det ved jeg fra mit arbejde i byrådet, og jeg vil gerne ind og påvirke tingene, fordi jeg kan se en klar kobling fra byrådet og til Regionsrådet og omvendt, og så trænger vi efterhånden til, at der også kommer en politiker fra Syddjurs i Regionsrådet. Det vil så være første gang, hvis det lykkes mig eller en af de andre, der stiller op.”

To er det ideelle

I denne periode er Niels Erik Iversen (S), Grenaa, alene om at repræsentere Djursland i Regionsrådet, der dækker de 19 kommuner i Region Midtjylland.

Regionsrådet har 41 medlemmer.

“Jeg ser det som en klar fordel for Djursland, hvis vi kan få valgt en kandidat ind fra både rød og blå blok,” siger Per Zeidler.

“Det vil gøre det naturligt at lave et samarbejde på tværs de to imellem, på samme måde som de lokale folketingsmedlemmer gør det, når vigtige sager for Djursland er på dagsordenen på Christiansborg. En er simpelthen for lidt, og der bør være vælgermæssig basis for mindst to.”

Johnny Heinmann, Silkeborg, bliver Liberal Alliances spidskandidat til regionsrådsvalget.
De øvrige kandidater bliver opstillet i alfabetisk rækkefølge.

Publiceret 05 January 2017 13:42