Leif Lahn Jensen (th), der her ses sammen med sin spindoktor Jeppe Würtz Petersen under valgkampen i juni 2015, har ros til Venstres Britt Bager og et håb om, at Dansk Folkeparti holder ord. Foto: Lars Norman Thomsen

Leif Lahn Jensen (th), der her ses sammen med sin spindoktor Jeppe Würtz Petersen under valgkampen i juni 2015, har ros til Venstres Britt Bager og et håb om, at Dansk Folkeparti holder ord. Foto: Lars Norman Thomsen

Debat - nytårsønske:

DF fortsat siger nej til højere pensionsalder og nej til besparelse på SU

Af Leif Lahn Jensen (S), MF, valgt i Djurskredsen:

"Året der gik bød på både gode, men også dårlige politiske resultater.

Hvis man skal starte positivt, som jeg jo altid vil mene er bedst, så vil jeg bestemt pege på de ekstra ressourcer, som blev tilført både Fregatten Jylland og Gl. Estrup. Her skal bestemt lyde en stor ros til Britt Bager, som jeg ved kæmpede en brav kamp for dette. Disse ekstra penge vil betyde meget for de to kulturinstitutioner og er dermed også utrolig vigtige for Djursland.

Det var også et år, hvor Århus droppede tanken om en ny lufthavn, og hvor vi nu kan kæmpe for at udvikle den vi i forvejen har, til en endnu bedre lufthavn.

Året bød desværre også på andre ting, som er mere ubehagelige. Vi fik igen et kontanthjælpsloft, der sætter tusinde af mennesker i en meget vanskelig situation. Der kom store besparelser på uddannelsesområdet, hvor man egentlig burde gå den anden vej. Og så var det åbenbart også vigtigt for regeringen og Dansk Folkeparti, at sætte produktionsskoleelever ned i løn, selvom det var et af redskaberne til at holde denne gruppe inde i uddannelsessystemet.

Alt dette af en simpel årsag. Man skal have råd til skattelettelser, og gerne i toppen, så Lars Løkke kan beholde statsministerposten.

Hvad kan vi så forvente i år?

Regeringen vil holde fast i, at alle skal arbejde længere. Det gælder åbenbart også dem der har knoklet, siden de var 17 år, og som ikke bare sidder på en kontorstol, men som har et hårdt fysisk arbejde. Så vil de også skære i Uddannelsesstøtten til de unge samtidig med, at de skærer i kvaliteten i de unges uddannelse. Alt dette for at skaffe økonomi til skattelettelser, som man mener skaber vækst.

For mig er vækst også, at flere bliver dygtigere, og flere kan arbejde længere. Dette kræver investeringer og forebyggelse, ikke forringelser, og her er det helt forkert at skære ned på uddannelse og lade de nedslidte betale prisen.

Jeg håber, at nytåret bliver året hvor Dansk Folkeparti holder fast ved det, de sagde sidste år. Nej til højere pensionsalder og nej til besparelse på SU.

Rigtig godt nytår til jer alle."
 

Publiceret 05 January 2017 22:00