Lars Norman Thomsen

Lars Norman Thomsen

Kommentar:

Brøggers udfordring

Af
Af Lars Norman Thomsen

redaktør:

?"Ved kommunalvalget i november 2013 var Konservative Syddjurs helt nede og kysse asfalten.

Det skal der laves om på torsdag 21. november 2017, når borgerne igen skal sammensætte et nyt byråd.
Partiets nuværende medlem af Syddjurs Byråd, Venstre-overløberen Jørgen Brøgger, har et regnskab at gøre op med sit gamle parti.

Derfor er han kampberedt som aldrig set tidligere, og det siger ikke så lidt om den engagerede mand fra Attrup. Han øjner stærke konservative muligheder forude, hvis han lykkes med at få overbevist lokalformand, tidligere byrådsmedlem Tommy Bøgehøj, Ebeltoft, om, at han skal gøre politisk comeback.

Med Bøgehøj og Brøgger og flere andre kandidater, der ikke var en del af taberholdet fra 2013, er tegningen til noget større også ved at være der.

Vi bliver meget klogere om planerne for Konservative Syddjurs, når lokalforeningen senere i denne måned holder sin årlige generalforsamling.

Her kommer de fremmødte til at forholde sig til, om de er enige med Jørgen Brøgger i, at fremtidens skolestruktur og vilkårene generelt for skolevæsenet skal være de konservative slagvåben i valgkampen.

Brøgger har fat i den lange ende, hvis han formår at overbevise de øvrige om, at skolevæsenet skal øverst på dagsordenen.

Her vil Konservative Syddjurs virkelig have en politisk niche i forhold til de øvrige på den borgerlige fløj, der modsat Brøgger har stemt for den nye økonomiske tildelingsmodel til folkeskolerne.

Jørgen Brøgger vil bevare den nuværende skolestruktur og endnu vigtigere de nuværende skoledistrikter, men her hører enigheden med Bøgehøj &? co. måske op. Må det være tilladt at minde om, at Bøgehøj og bestyrelsesmedlem Kirstine Kahr Kvorning ved et vælgermøde på Molsskolen forud for valget i november 2009 talte varmt for værdien af store skoler med op til 6-700 elever, fordi det ville give undervisningen et løft.

Er det fortsat konservativ politik - eller er det Brøggers 'Small Is Beautiful'?

Svar udbedes."

Publiceret 04 January 2017 16:35