Jørgen Brøgger (C) kommer helt op i det røde felt, når politiske kolleger vil gøre diskussionen om fremtidens skolevæsen til en diskussion om nøgletal: “Vi skal ikke sammenligne os med hverken Fredericia og Vordingborg, men derimod med skolerne i Aarhus,” fastslår Jørgen Brøgger

Jørgen Brøgger (C) kommer helt op i det røde felt, når politiske kolleger vil gøre diskussionen om fremtidens skolevæsen til en diskussion om nøgletal: “Vi skal ikke sammenligne os med hverken Fredericia og Vordingborg, men derimod med skolerne i Aarhus,” fastslår Jørgen Brøgger

Jørgen Brøgger:

“Lad os få fagfolkene på banen”

Det konservative byrådsmedlem er enig i kritikken af den økonomiske tildelingsmodel til skolerne fra Kolind Centralskoles bestyrelsesformand

Af
Af Lars Norman Thomsen

?“Jeg er meget harm over, at en skoleleder på Kolind Centralskole tvinges til at sige op i protest mod de økonomiske forhold, som han skal drive skole på,” siger Jørgen Brøgger (C), medlem af Udvalget for Familie og Institutioner, som han i de to foregående byrådsperioder var formand for.

Jørgen Brøgger stemte ikke for den ny økonomiske tildelingsmodel til folkeskolerne, fordi den efter hans opfattelse blev indført overnight og uden, at fagfolkene (læs skolelederne) havde været inde over i tilstrækkeligt omfang.

“Jeg forstår frustrationen på Kolind Centralskole, og jeg ved, at det ikke kun er her, hvor man er frustrerede,” siger Jørgen Brøgger.

Gider ikke snakke nøgletal

“Vi har fået en økonomisk tildelingsmodel, som gør det optimalt for de store skoler, som Hornslet og Rønde, men den tager ikke højde for de mellemstore og mindste skolers situation,” siger Jørgen Brøgger.

Han lukker ørerne, når FI-udvalgsformand Per Zeidler (I) snakker om, at der også fremover skal “være lys i alle lokationer” og at “Syddjurs driver et skolevæsen, der er dyrere end i sammenlignelige kommuner”.

“Det er bare tom snak,” siger Jørgen Brøgger.

“Jeg vil bevare den nuværende skolestruktur med nogenlunde de samme skoledistrikter, mens der er andre, som har en anden plan liggende i skuffen. De vil nok vil bevare bygningerne, men slå ledelser sammen og nogle steder også samle de ældste klasser .”

“Jeg giver heller ikke noget for hele denne snak om nøgletal. Syddjurs skal ikke konkurrere med Vordingborg og Fredericia om at drive det billigste skolevæsen, men derimod skal vi konkurrere med Aarhus skolerne på kvalitet, og det koster lidt flere penge, men de vil være givet godt ud, også når vi snakker bosætning.”

Jørgen Brøgger har ingen tro på, at et politisk flertal allerede nu vil revurdere den ny tildelingsmodel.

“Det bedste vil være at sætte skolelederne sammen omkring et bord og give dem en ramme for at lave den bedste model, men det bliver nok desværre først efter kommunalvalget i november, at det bliver aktuelt,” siger Brøgger, der vil gøre sit til, at fremtidens skolevæsen i Syddjurs kommer øverst på dagsordenen under den forestående valgkamp.

“Vi trænger til, at alle partier og lister melder klart ud, så borgerne ved, hvad der er op og ned, når vi snakker fremtidens skolestruktur og skolevæsen.”

Publiceret 04 January 2017 10:08