Jytte Schmidt, SF Norddjurs.

Jytte Schmidt, SF Norddjurs.

Debat Norddjurs - nytårsønske:

Norddjurs får den bedste børnepasning

Af Jytte Schmidt, formand SF-Norddjurs:

"Jeg ved godt, at det er lidt af et drømmescenarie, men det sker jo også at drømme bliver til virkelighed! Især hvis der er mange nok, der vil.

Når jeg læser i Børne- og ungdomsudvalgets dagsorden fra 21.december 2016, at der bruges 6 mio. kroner mindre på daginstitutionsområdet i Norddjurs end i sammenlignelige kommuner, så tænker jeg: Det er helt galt. Det er synd for børnene, det er synd for forældrene, det er synd for personalet, og det er uklogt ikke at investere i fremtiden, hvor vi får brug for dygtige velfungerende voksne i Norddjurs.

De 6 mio. kroner skal tilføres området straks og gerne endnu flere millioner, så normeringen sættes kraftigt op og dermed omsorgen og læringen for det enkelte barn. Og pengene skal fordeles, så der er ekstra penge til børn med særlige behov. Alt papirarbejde må vente til pengene er der, så personalet bruges på kerneopgaven: at have nærkontakt til børnene. Der skal skabes nogle rammer i den enkelte institution, så frustrationerne vendes til glæde og forventning for alle.

Norddjurs vil gerne have tilflyttere især børnefamilier. Men tror I, de kommer, når de ved, hvor presset det hele er i daginstitutionerne?

Tænk hvis Norddjurs Kommune kunne markedsføre sig sådan:
Norddjurs har den bedste børnepasning i Østjylland.

Så kære kommunalpolitikere. Brug penge på daginstitutionerne i stedet for en masse reklamekroner til anden markedsføring, i hvert fald hvis I mener, I gerne vil have tilflytning af nye børnefamilier. Det er de gode historier, der sælger huse."

Publiceret 03 January 2017 14:26