Efter mere end 35 år i politik har Bent Hansen besluttet sig for at stoppe, inden han runder de 70. Arkivfoto

Efter mere end 35 år i politik har Bent Hansen besluttet sig for at stoppe, inden han runder de 70. Arkivfoto

Regionsrådsvalg:

Bent Hansen trækker stikket

Bent Hansen har været formand for Region Midtjylland lige siden, det blev oprettet. Tidligere var han også borgmester i det gamle Viborg Amt, men om et år slutter en markant politisk karriere

Af
Af Lars Norman Thomsen

Bent Hansen, 68, er ved næste årsskifte fortid som formand for Regions Midtjylland og ditto Danske Regioner.
Den populære politiker, der har været regionsrådsformand siden regionernes start i 2006, og før da var amtsborgmester i Viborg Amt, har besluttet sig for at spinde en ende over et langt liv i politik, mere end 35 år. Derfor genopstiller han ikke ved det kommende valg tirsdag 21. november 2017.
"Det har været en hård beslutning, som har ødelagt min jul, men jeg kunne ikke se mig selv sidde som 73-årig som formand for regionsrådet. Og jeg ville ikke kunne holde mig selv ud, hvis jeg stillede op og vidste, at jeg skulle trække mig midt i perioden og skulle lyve om det over for pressen," siger Bent Hansen til Viborg Stifts Folkeblad.
Bent Hansen, der af flere har fået skudsmålet: 'Den bedste minister, som Socialdemokratiet aldrig nåede at få', peger selv på 35-årige Anders Kühnau fra Horsens som sin afløser.
Kühnau har været regionsrådsmedlem  siden 2006, og han er cand.scient.pol fra Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet. 
Bent Hansen er for nuværende medlem af Grenaa Havns bestyrelse og formand for bestyrelsen for Gammel Estrup, Jyllands Herregårdsmuseum.
Hans afgang fra politik betyder, at han ved årets udgang også trækker sig fra alle sine bestyrelsesposter, der er affødt af hans politiske virksomhed.

Publiceret 02 January 2017 14:41