Malthe Fiil Andersen fra 3.g på Grenaa Gymnasium er tæt på at kvalificere sig til den internationale fysikolympiade på Bali til sommer. Pressefoto

Malthe Fiil Andersen fra 3.g på Grenaa Gymnasium er tæt på at kvalificere sig til den internationale fysikolympiade på Bali til sommer. Pressefoto

Grenaa Gymnasium:

Malthe er landets 8. bedste til fysik

Malthe Fiil Andersen klar til finalen i den internationale fysikolympiade for unge under 20 år

Af
Af Lars Norman Thomsen

18-årige Malthe Fiil Andersen fra 3.g på Grenaa Gymnasium er så skrap til fysik, at han er blandt de 15 elever på landsplan, der slap igennem nåleøjet i nummer to af tre kvalifikationsrunder i den internationale fysikolympiade for unge under 20 år.

Finalen afholdes til sommer på Bali.

Anden runde var to dage i København, hvor der var både en teoretisk og en eksperimentel del. Den faldt sammen med den store gallafest på Grenaa Gymnasium, men det fik ikke Malthe til at ryste på hånden – OL i fysik var vigtigere.

Malthe blev nummer otte i anden runde og skal i foråret til fire træningsweekender forskellige steder i landet.

Hvert land må sende fem deltagere til den internationale finale, så Malthe skal rykke mindst tre pladser op.

”Det er ikke urealistisk, Malthe er virkelig hurtig til at lære nyt,” lyder det fra Malthes fysiklærer på Grenaa Gymnasium, Jesper Munk Jensen.

Uanset om Malthe kommer med til Bali eller ej, så vil han læse matematik og fysik på universitetet, når han er blevet student.

Publiceret 02 January 2017 08:28