Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt skal ud og finde en ny miljø- og kulturdirektør, der skal være klar i stolen 1. april 2017. Foto: Lars Norman Thomsen

Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt skal ud og finde en ny miljø- og kulturdirektør, der skal være klar i stolen 1. april 2017. Foto: Lars Norman Thomsen

Ændring i topledelsen:

Norddjurs vil styrke beskæftigelsesindsats

Flytter erhvervsområde til arbejdsmarked og ansætter ny direktør

?Kommunalbestyrelse i Norddjurs besluttede på sit møde tirsdag 13. december at styrke kommunens beskæftigelsesindsats med en organisationsændring og ansætte en ny miljø- og kulturdirektør.

Med vedtagelsen flyttes erhvervsområdet, som ind­­­til nu har ligget under udviklingsområdet, til ar­­bejds­­­markedsområdet.
Norddjurs Kommune vil hermed forsøge at imødekomme det stigende behov for at sikre virksomheder den rette arbejdskraft. Den nye organisation træder i kraft per 1. januar

”Erhvervsudviklingen arbejder traditionelt med virksomhedernes udvikling og rammevilkår og arbejdsmarkedsindsatsen med borgernes adgang til jobs, forsørgelse og rådighed for arbejdsmarkedet. Men der er behov for fokus på flere vinkler i den sammenhæng og også behov for en højere grad af koordination,” udtaler kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt i en pressemeddelelse fra Norddjurs Kommune.

Skal skabe vækst

“Konkret er der behov for, at arbejdsmarkedsindsatsen i højere grad bliver et målrettet og aktivt redskab for den erhvervsudvikling, der skal skabe vækst og udvikling – et behov vi vil forsøge at tilgodese med den nye organisering af de to områder,” fortsætter han.

Ved at samle erhvervsudviklingen og arbejdsmarkedsindsatsen i én forvaltning, vil Norddjurs Kommune blandt andet skabe tilbud til virksomheder om sammenhængende virksomhedsudvikling og kompetencestrategier kombineret med tilbud om rekruttering og udvikling af medarbejderkompetencer.

Man vil også arbejde for en øget opkvalificering af ledige til de brancher, der har vækstpotentialer eller problemer med mangel på arbejdskraft.

Norddjurs Kommune igangsætter samtidig en proces for at besætte den ledige stilling som ny miljø- og kulturdirektør per 1. april 2017 og kan dermed vende tilbage til en direktion bestående af tre direktører.

Stillingen som arbejds­markeds­direktør ændres til erhvervs- og arbejdsmarkedsdirektør.

Publiceret 02 January 2017 09:02