Line Busk Heltborg, 13 år, er et stort talent i ridebanespringning på pony. Hun har netop overstået en flot sæson assisteret af forældrene og hjælperen Vivi Larsen, Nimtofte, og Tårup Rideudstyr som sponsor.

Line Busk Heltborg, 13 år, er et stort talent i ridebanespringning på pony. Hun har netop overstået en flot sæson assisteret af forældrene og hjælperen Vivi Larsen, Nimtofte, og Tårup Rideudstyr som sponsor.

Ridesport:

Line springer flot ind i ny 2017-sæson

Pony-rytteren Line Busk Heltborg fra Thorsager har haft opadgående formkurve i år, og det lover godt fremover

Af
Af Erland Rasmussen

“Det har været en kanongod sæson.”

Sådan lyder det, da vi sidder ved køkkenbordet i hjemmet i Thorsager hos springrytteren Line Busk Heltborg sammen med mor og far, Lotte Busk Heltborg og Erik Heltborg.

Line er kun 13 år, og hun startede på trækkerhold på Kongsvad Rideklub allerede som seksårig.

I dag er hendes talent som springrytter for alvor sprunget ud.

Der er forventninger til 2017-sæsonen efter gode resultater nationalt og internationalt i år for Line Busk Heltborg.

Der er forventninger til 2017-sæsonen efter gode resultater nationalt og internationalt i år for Line Busk Heltborg.

To store turneringer

Specielt i sidste del af sæsonen fik den unge ponyrytter nogle bemærkelsesværdige resultater i prestigefyldte turneringer nationalt og internationalt.

Det blev til topplaceringer i Christmas Warm Up på Vilhelmsborg, som er et af de største stævner for ponyspring.
Her startede Line og hendes to ponyer, Jazz og Gogo M, i alt i 8 klasser, og det resulterede i 6 placeringer (4 x 1. plads og 2 x 2. plads) og vinder af både sølvtur på Jazz (LA**) og guldtur på Gogo M (MB**), som er de to højeste klasser til stævnet. I nogle af klasserne var der op til 75 ryttere.

“Det havde vi bestemt ikke regnet med, da der igen i år var så mange dygtige ryttere med,” siger glade og stolte forældre, Lotte Busk Heltborg og Erik Heltborg.

Line Busk Heltborg har også redet internationalt i denne sæson.

Tidligere på året kvalificerede hun sig således til Baltic Cup via et landsstævne i Hjallerup i juni 2016.

Baltic Cup er en række stævner i Norge, Sverige og Danmark, hvor der deltager ryttere fra blandt andet Sverige, Norge, Danmark, Polen og Finland.

Line red sin første afdeling af Baltic Cup i Kristianssand i Norge med blandt andet 1 x 1. plads og 1 x 2. plads, ligesom hun blev vinder af holdkonkurrencen med en anden dansk og en svensk rytter.

I Baltic Cup Finale på Vilhelmsborg red Line Small Tour (MB** og MA*) på Jazz, og det resulterede i 1 x 1. plads og 2 x 2. plads.

Line red Big Tur på Gogo M (MA**, S* og S**) og det resulterede i 1 x 6. plads og 1 x 8. plads.

Line og Gogo debuterede til dette stævne i Grand Prix (120 cm), hvilket er den højeste klasse, der kan rides for en kategori 2. pony.

Line blev samlet nr. 7 i Baltic Cup i 2016 på trods af, at hun kun deltog i to ud af fire mulige stævner.

Drømmen for næste sæson

“Det var en kæmpe oplevelse at ride mod de bedste ryttere i Norden,” forklarer Line Busk Heltborg.

Drømmen er nu at blive placeret blandt de 10 bedste til indendørs og udendørs DM i 2017 på hendes pony Gogo M og ride DM for children på hesten Ace of Beadebell.

Line Busk Heltborg elsker samværet med både ponyer og kammerater og veninder både til hverdag i Kongsvad Rideklub og til stævnerne.

Det er heller ikke forældrene, der skubber på for at få Line til at fortsætte.

“Så længe hun har gejsten, så bakker vi op. Men det er ikke vores ambition, så hvis hun siger stop på et tidspunkt, så er det ok. Det er kun Line, der kan vide hvor længe det er sjovt,” siger Lotte Busk Heltborg og Erik Heltborg.

Publiceret 01 January 2017 11:26