Rønde:

Morgenfest på gymnasiet

Første skoledag i det nye år starter med morgenfest med stort diskotek, professionelle dansere og gratis morgenmad på Rønde Gymnasium

Af
Af Lars Norman Thomsen

?Eleverne på Rønde Gymnasium møder ind til en morgenfest, når de møder i skole første dag efter juleferien. Morgenfest konceptet er skabt af Kræftens Bekæmpelse ”Fuld af liv” kampagne, som sætter fokus på at skabe nye rammer for en festkultur, hvor det ikke er høje promiller som er omdrejningspunktet.

Alkoholdebutalderen blandt danske unge er stigende, mens alkoholforbruget er faldende.

Trods dette har danske unge stadig europæisk rekord i fuldskab, og danske unge drikker større mængder alkohol og er mere fuldskabsorienteret end andre unge.

37 procent af de 15-16 årige danskere har været fulde mindst én gang i løbet af den seneste måned. Det er mere end noget andet europæisk land, hvor gennemsnittet er 17 procent.

Til morgenfesten vil være stort diskotek, professionelle dansere, gratis morgenmad og andre aktiviteter.

I ugerne efter morgenfesten vil Syddjurs Kommunes Sundhedsteam komme rundt i alle 1. og 2. g. klasser og undervise og skabe dialog om en god alkoholkultur. Ligesom eleverne i deres egen undervisning skal lave en lommefilm med et bud på, hvordan man skaber en festkultur, hvor alkoholen ikke står i centrum. ?

Publiceret 01 January 2017 11:53