Mogens Moos gik ikke i hundene, selvom Dronning Tuborgs bløde læber var ham en pine i 18 år. Foto: Lars Norman Thomsen

Mogens Moos gik ikke i hundene, selvom Dronning Tuborgs bløde læber var ham en pine i 18 år. Foto: Lars Norman Thomsen

Misbrug:

Var afhængig af alkohol - nu af at hjælpe andre

Det er snart 25 år siden, at Mogens Moos lagde flasken på hylden. Siden har han brugt tiden på at hjælpe andre ud af alkoholmisbrug, og det arbejde har han svært ved at lægge fra sig

Af
Af Janni K. Nielsen

72-årige Mogens Moos skulle egentlig bare nyde tilværelsen som pensionist, da han flyttede til Bønnerup sidste år. Men så blev han spurgt, om han ville holde foredrag om alkoholmisbrug i oktober måned i Bønnerup Huset.

“Selvom jeg egentlig ville trække mig tilbage, holdt jeg glædeligt det foredrag,” fortæller Mogens Moos, der dog fik sig lidt af en overraskelse til arrangementet:

“Der var bare ikke én, der dukkede op. Ikke én,” understreger han. Det skuffende fremmøde har han dog ikke taget så nært. Det er snarere givet ham blod på tanden.

“Jeg er ny i Bønnerup, så derfor skal der måske lige gå lidt tid, hvor folk kan se mig an og i det hele taget bare opdage, at jeg er herude. Jeg tror på, at der er et behov stadigvæk,” siger Mogens Moos.

25 år uden alkohol

Til januar kan han fejre 25 år som ædru alkoholiker, og det glæder han sig meget over.

“Det, at jeg stoppede med at drikke, betyder, at jeg fungerer som menneske i dag. Ædru alkoholiker er den titel, jeg er mest stolt af at have opnået i mit liv,” siger Mogens Moos, der skal fejre jubilæet med en tur til Las Palmas med familien. I 18 år levede han med et alkoholmisbrug, indtil hans kone fik nok og smed ham ud.

“Jeg overvejede, om jeg skulle drikke mig selv ihjel eller prøve at komme ud af det,” fortæller Mogens Moos, der heldigvis valgte sidstnævnte.

I dag taler han i ny og næ med sin ekskone, og hans tre nu voksne børn har tilgivet ham for den tid, hvor alkoholen styrede hans liv.

Det gode, der kom ud af misbruget, er ifølge Mogens Moos, at det har fået ham til at hjælpe andre.

“Mange af dem, jeg har hjulpet gennem årene, ringer til mig og fortæller, at jeg har gjort en forskel for dem og deres familier. At se de her familier live op igen, når far eller mor endelig stopper med at drikke, det er helt ubeskriveligt,” fortæller Mogens Moos.

Han satser på at starte op igen som selvstændig alkoholterapeut i det nye år, hvor han igen vil kaste sig ud i foredrag og arbejde med alkoholmisbrugere.

Publiceret 01 January 2017 13:01